Νεφέλη: Ένας νέος πολυχώρος πολιτισμού στην Αθήνα

Ένας νέος πολυχώρος πολιτισμού άνοιξε τις πόρτες του στην Αθήνα και μας περιμένει με δεκάδες εκδηλώσεις και δημιουργικές δραστηριότητες για όλους.
Νεφέλη: Ένας νέος πολυχώρος πολιτισμού στην Αθήνα
Η ΝΕΦΕΛΗ είναι ένας καινούριος πολυχώρος πολιτισμού που άνοιξε στους πρόποδες του Λυκαβηττού (Κυρίλλου Λουκάρεως 6, σταθμός μετρό Αμπελόκηποι).

Σκοπός του χώρου είναι η απόπειρα ολιστικής προσέγγισης του πολιτισμού μέσα απ’ τον λόγο και την τέχνη, επειδή οι αξίες αυτές ως έκφραση ζωής αποτελούν μια μοναδική ενότητα με πολλές αυτόνομες δημιουργικές δραστηριότητες.

Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, ο πολιτισμός γίνεται κοινωνική ανάγκη, επειδή ο καθένας μας χρειάζεται ένα «σταθμό ανεφοδιασμού», ένα χώρο όπου να μπορεί να ξεκουράζει τον νου του, να ξαποσταίνει ψυχικά, έστω και για λίγο, από τις έγνοιες της καθημερινότητας, να απολαμβάνει τα έργα των «αιώνια νέων» (γιατί είναι γνωστό ότι οι δημιουργοί που ασκούνται στην τέχνη έντιμα και με αφοσίωση έχουν ανακαλύψει το μονοπάτι της αιώνιας νεότητας), να διευρύνει τις γνώσεις του σε θέματα που τον ενδιαφέρουν, με λίγα λόγια, να κάνει δώρο στον εαυτό του ένα ταξίδι συνάντησης, μέσα απ΄ το λόγο, την τέχνη, τον πολιτισμό.



Ο πολυχώρος ΝΕΦΕΛΗ δημιουργήθηκε και λειτουργεί για να στεγάσει διάφορες εκδηλώσεις όπως:
• σεμινάρια, διαλέξεις, βιωματικά εργαστήρια
• εκπαιδευτικά προγράμματα και καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά
• εκθέσεις ζωγραφικής, μικρογλυπτικής και φωτογραφίας,
• παρουσιάσεις βιβλίων, cds, καθώς και εταιρικές παρουσιάσεις
• λέσχες ανάγνωσης
• μουσικές συναντήσεις και θεατρικά δρώμενα
• συνεντεύξεις τύπου



Η ΝΕΦΕΛΗ ξεκινά τις δράσεις της με ένα κύκλο σεμιναρίων με τίτλο «Σημερινό παιδί – Αυριανός ηγέτης» που απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και, γενικά, σε όσους έρχονται σε επαφή με παιδιά. Θέμα των σεμιναρίων είναι οι τρόποι επικοινωνίας με τα παιδιά από την ώρα της σύλληψης μέχρι το τέλος της εφηβείας. Οι θεματικές ενότητες που θα συζητηθούν είναι: σύλληψη/γέννα/εμβρυακή ηλικία, θηλασμός/σχέση με την μητέρα, βρεφονηπιακή και σχολική ηλικία/ένταξη στη σχολική κοινότητα/μαθησιακές δυσκολίες, προεφηβεία/ανάπτυξη/διατροφή, εφηβεία: πόλεμος και ειρήνη, σχέσεις μέσα στην οικογένεια. Ο κύκλος θα ολοκληρωθεί σε 12 δίωρες συναντήσεις που θα διεξάγονται κάθε Τετάρτη στις 18:00 ξεκινώντας από τις 25 Ιανουαρίου 2017. Εισηγητές θα είναι έγκριτοι ψυχολόγοι, εκπαιδευτικοί, κά. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επισκεφτείτε το www.nefeli-cult.gr.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v