Για όσους δε βλέπουν τίποτα χωρίς τα γυαλιά τους…

«Είσαι τόσο όμορφος χωρίς τα γυαλιά σου». Και άλλες αηδίες που ακούμε καθημερινά οι άνθρωποι που δε γεννηθήκαμε με το προνόμιο της τέλειας όρασης.
Για όσους δε βλέπουν τίποτα χωρίς τα γυαλιά τους…
της Ηρώς Κουνάδη

Οι φακοί επαφής θολώνουν, τα γυαλιά είναι πρακτικά άχρηστα όταν βρέχει –όπως και όταν μπαίνεις από το κρύο στη ζέστη– και οι εγχειρήσεις laser κοστίζουν, άσε που είναι και τρομακτικές.

Μην στεναχωριέστε, όμως. Είμαστε πολλοί. Και σύντομα θα κατακτήσουμε τον κόσμο. (Δυστυχώς. Έχετε προσέξει πώς, όσο περνούν οι γενιές, τόσο μειώνονται οι άνθρωποι που δεν φορούν γυαλιά ή φακούς επαφής;). Και μέχρι τότε, έχουμε αμέριστη κατανόηση ο ένας για τον άλλο. Ξέρουμε, ας πούμε, πολύ καλά ότι…

…Την πρώτη φορά που φόρεσες γυαλιά, εκεί κάπου στο Δημοτικό, για λίγη ώρα δεν μπορούσες να πιστέψεις ότι οι «κανονικοί» άνθρωποι βλέπουν τον κόσμο με τόση πολύ λεπτομέρεια.

…Αν φοράς φακούς, η φράση που λες συχνότερα τα βράδια είναι «δε βλέπω, τους έχω βγάλει». Γιατί ακόμα και οι μακροχρόνιες σχέσεις σου, ακόμα και οι γονείς σου, οι πάντες το ξεχνούν, και επιμένουν να σου δείχνουν πράγματα από μακριά («μακριά»=οτιδήποτε απέχει από τη μύτη σου περισσότερα από 4 εκατοστά).

…Επίσης, αν φοράς φακούς, η πρώτη φορά που κάποιος θα σε δει με τα γυαλιά σου είναι ένα από τα σπουδαιότερα σημεία καμπής σε κάθε σχέση σου –ό,τι είναι για τους «κανονικούς» ανθρώπους οι πρώτες κοινές διακοπές, ή η πρώτη ανοιχτή πόρτα τουαλέτας.

…Αν, πάλι, φοράς γυαλιά σε καθημερινή βάση, οι άνθρωποι που λένε «γιατί δεν φοράς φακούς; Είσαι τόσο όμορφη/ος χωρίς τα γυαλιά σου» ανήκουν στην έβδομη πύλη της κόλασης. Κι αυτή, διά στόματος Twitter, είναι η μόνη απάντηση που τους πρέπει:



(*) Μετάφραση:
- Είσαι πολύ πιο όμορφος/η όταν δε φοράς τα γυαλιά σου
- Κι εσύ είσαι πολύ πιο όμορφος/η όταν δε φοράω τα γυαλιά μου

…Τα βράδια, έχεις να διαλέξεις ένα από τα δύο: Ή δεν θα βλέπεις τον άνθρωπο δίπλα σου στο κρεβάτι, ή θα μοιάζεις έτσι:



…Πράγματα που για άλλους ανθρώπους είναι καθημερινότητα, όπως το περπάτημα στη βροχή, το ντουζ, ή το να ανοίξεις τον φούρνο της κουζίνας σου, για σένα είναι επικίνδυνες αποστολές.



Η βροχή, συγκεκριμένα, είναι το τρολάρισμα της μάνας φύσης στους ανθρώπους που φορούν γυαλιά. Έτσι, για να μη λέτε πως οι μαμάδες δεν έχουν χιούμορ.



«Ναι μωρέ, θα κοιμηθώ εδώ σήμερα» δεν είπε ποτέ σε σπίτι φίλου/ γονιού/ ραντεβού του κανένας άνθρωπος που φοράει φακούς. Το να κοιμηθείς οπουδήποτε εκτός από το σπίτι σου απαιτεί είτε εκ των προτέρων προετοιμασία (λέγεται πακετάρισμα υγρού και θήκης φακών) είτε αναζήτηση διανυκτερεύοντος φαρμακείου μες στα άγρια Μεσάνυχτα.

…Αυτό, βέβαια, έχει και τα καλά του: Ο άνθρωπος που θα βγει να σου βρει υγρό φακών σε διανυκτερεύον φαρμακείο μες στα άγρια Μεσάνυχτα, θέλει πραγματικά πολύ να κοιμηθείς σπίτι του.

…Δεν έχει καμία σημασία πόσο λεπτά, ανεπαίσθητα ή διακριτικά (νομίζεις ότι) είναι, οι άνθρωποι που σε βλέπουν με γυαλιά πάντα θα σε έχουν για ιντελεκτουέλ τύπο –κι ας μην έχεις διαβάσει στη ζωή σου ολόκληρη τίποτα μεγαλύτερο από τον Βίο και την Πολιτεία του Σκρουτζ Μακ Ντακ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v