Τέλεια online κουίζ για να μάθεις ποιος είσαι

Χιλιάδες online τεστ υπόσχονται να σας βοηθήσουν να βρείτε τον εαυτό σας. Διαλέξαμε μερικά από τα καλύτερα και πιο ενδιαφέροντα.
Τέλεια online κουίζ για να μάθεις ποιος είσαι
της Ηρώς Κουνάδη

Μεγάλο πράγμα η αυτογνωσία. Γι’ αυτό ακριβώς και δύσκολο, αλλά και ενδιαφέρον. Τα τεστ προσωπικότητας που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να… βρείτε τον εαυτό σας, περισσότερο από τα κουϊζάκια τύπου «ποιος χαρακτήρας της Ντίσνεϊ είσαι» και λιγότερο από μερικά χρόνια και κάμποσες εμπειρίες στην πλάτη σας. Σε κάθε περίπτωση, είναι σίγουρα ενδιαφέροντα.

16 Personalities

Άριστα μεταφρασμένο στα ελληνικά, αυτό το τεστ βασίζεται στους γνωστούς δεκαέξι τύπους προσωπικότητας Myers-Briggs. Παίρνει γύρω στα δέκα λεπτά (;) για να απαντήσετε πόσο πολύ συμφωνείτε ή διαφωνείτε με προτάσεις όπως «αν είχατε παιδί, θα θεωρούσατε σημαντικότερο να γίνει μεγαλώνοντας καλός άνθρωπος απ’ ό,τι έξυπνος» ή «ένα καλό βιβλίο είναι συχνά προτιμότερο από μια συνάντηση με φίλους». Τα αποτελέσματα στο τέλος είναι μακροσκελή και άκρως ενδιαφέροντα. Οι 16 τύποι προσωπικοτήτων, με απλά λόγια και χαριτωμένα σκιτσάκια, υπάρχουν συγκεντρωμένοι εδώ.



Who Am I?

Στα αγγλικά, αλλά βασισμένο κυρίως σε εικόνες, και με τις ερωτήσεις διατυπωμένες απλά, όπως «ποια εικόνα μοιάζει περισσότερο με εσένα σε ένα πάρτι;» ή «ποιο από τα παρακάτω σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα;», αυτό το τεστ είναι εκείνο που έχρισε το Time «το πιο χρήσιμο τεστ προσωπικότητας που θα κάνετε ποτέ». Τα αποτελέσματα βασίζονται σε 5 τύπους προσωπικότητας, ανάλογα με το πόσο ανοιχτός, εξωστρεφής, συνειδητοποιημένος, οργανωτικός ή συμπαθής είσαι.

Body Language Quiz

Αυτό το σούπερ ενδιαφέρον κουίζ του Πανεπιστημίου Berkeley της Καλιφόρνια σας ζητά να κοιτάξετε είκοσι φωτογραφίες ανθρώπων, και να διαλέξετε ένα (το σωστό) από τα τέσσερα συναισθήματα που θα μπορούσε να εκφράζει καθένα από αυτά τα πρόσωπα. Είναι δυσκολότερο απ’ όσο ακούγεται, αλλά αξίζει τον κόπο, πρώτον γιατί στο τέλος θα ανακαλύψετε τον δείκτη συναισθηματικής σας ευφυΐας, και δεύτερον γιατί μετά από κάθε φωτογραφία θα βρείτε τα “SOS” για να αναγνωρίζετε τις εκφράσεις των ανθρώπων.



Extroversion Introversion Test

Καθίστε κάπου αναπαυτικά, γιατί αυτό το τεστ του Psychology Today είναι μεγάλο. Πόσο μεγάλο; 91 ερωτήσεις, ή 25 λεπτά. Θα σας ανταμείψει, όμως, με μια μεγάλη ανάλυση της προσωπικότητάς σας, και το ποσοστό στο οποίο είστε εσωστρεφής ή εξωστρεφής –δεν πιστεύουμε να νομίζατε ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι 100% το ένα ή 100% το άλλο. Αν προτιμάτε κάτι συντομότερο, αυτό εδώ το κουίζ έχει σαφώς λιγότερες ερωτήσεις, και επίσης –αλλά όχι εξίσου– ενδιαφέροντα αποτελέσματα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v