Χωριό Ψ: Ένα χωριό… ψυχοθεραπείας στο Πήλιο

Αυτό τον Αύγουστο οι Πινακάτες Πηλίου μεταμορφώνονται σε Χωριό Ψ, έναν τόπο συνάντησης ψυχοθεραπειών που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός.
Χωριό Ψ: Ένα χωριό… ψυχοθεραπείας στο Πήλιο
Το χωριό Πινακάτες του Πηλίου για δέκα αυγουστιάτικες μέρες, μεταμορφώνεται σε… «Χωριό Ψ». Πρόκειται για μια νέα ιδέα που παρουσιάζουν οι Εκδόσεις Κοντύλι: Την 1η Συνάντηση Ψυχοθεραπειών στο Βουνό των Κενταύρων με θέμα «Χείρων Κένταυρος: Μύθος, Τραύμα, Θεραπεία» από 18 έως 28 Αυγούστου 2016.

Το χωριό Ψ
Στόχος της διοργάνωσης είναι το βουνό των Κενταύρων, γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, και πιο συγκεκριμένα οι Πινακάτες, ένα διατηρητέο χωριό με έντονο παραδοσιακό χρώμα, να αποτελέσει το καλοκαίρι του 2016, αλλά και σε βάθος χρόνου, έναν τόπο συνάντησης για ψυχοθεραπευτές διαφορετικών προσεγγίσεων.

Η φετινή 1η Συνάντηση με κεντρική θεματολογία «Χείρων Κένταυρος: Μύθος, Τραύμα, Θεραπεία» αγγίζει πολλές πτυχές της ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας και δίνει το έναυσμα για έναν ανοιχτό και γόνιμο διεπιστημονικό θεραπευτικό διάλογο.

Το χωριό Ψ περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια, παρουσιάσεις, παράλληλες δράσεις και αποτελεί έναν ιδανικό συνδυασμό απόδρασης καλοκαιρινών διακοπών και προσωπικής εξέλιξης. Στόχος είναι η ανταλλαγή γνώσεων και ιδεών μέσα από ειλικρινή διάλογο και βιωματικές δράσεις, αλλά και η αυθόρμητη βιωματική έκφραση. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να διαμείνουν σε ξενώνες του χωριού, όπου θα τους παρέχεται πρωινό και ημιδιατροφή.

Σε ποιους απευθύνεται:
-επαγγελματίες και φοιτητές από τον χώρο της ψυχικής υγείας, των ανθρωπιστικών επιστημών και συναφών κλάδων
-παιδαγωγούς
-άτομα που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν περισσότερο τον εαυτό τους και να πειραματιστούν με πιο εκφραστικούς τρόπους επικοινωνίας

Δείτε λεπτομέρειες για το τι περιλαμβάνει το φετινό Χωριό Ψ παρακάτω:

Ημερήσιο Πρόγραμμα
- πρωινή συνεδρία (10:30 – 13:00) με βιωματικά εργαστήρια στη φύση ή σε καταλύματα του χωριού τα οποία θα δέχονται ως 25 συμμετέχοντες ανά εμψυχωτή.
- βραδινή συνεδρία (20:30-22:00) με κεντρική ομιλία θεωρητικού χαρακτήρα και συζήτηση με την ολομέλεια.

Πρόγραμμα του δεκαημέρου (δύο τετραήμερα):
18 Αυγούστου Αφίξεις/καλωσόρισμα
19 Αυγούστου Προσωποκεντρική Θέωρηση
20 Αυγούστου Μουσικοθεραπεία
21 Αυγούστου Παιγνιοθεραπεία
22 Αυγούστου Focusing
23 Αυγούστου Ημέρα Αναψυχής/ επαφή με τη Θεραπευτική ιππασία
24 Αυγούστου Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία
25 Αυγούστου Μη Κατευθυντική Ψυχοθεραπεία
26 Αυγούστου Ψυχοθεραπεία Gestalt
27 Αυγούστου Δραματοθεραπεία
28 Αυγούστου Λήξη εργασιών/ Αποχαιρετισμός

Κόστος συμμετοχής με ΦΠΑ
Για κρατήσεις έως 30/7/2016
Για τις τέσσερις μέρες 160€, φοιτητές/άνεργοι 100€
Για τις οκτώ μέρες 300€, φοιτητές/άνεργοι 200€
Για κρατήσεις από 1/8/2016
Για τις τέσσερις μέρες 250 €, φοιτητές/άνεργοι 165€
Για τις οκτώ μέρες 400€, φοιτητές/άνεργοι 270€
Η διαμονή σε δίκλινο με ημιδιατροφή ανέρχεται στα 40€ το άτομο ανά ημέρα.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Άλλες δραστηριότητες στην περιοχή
Στον ελεύθερο χρόνο τους (13:00 - 20:30) οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις ομορφιές αλλά και τις πολλές δυνατότητες που προσφέρει η περιοχή: Να κολυμπήσουν στα ήρεμα νερά του Παγασητικού ή στα διάφανα γαλαζοπράσινα του Αιγαίου πελάγους, να ξεκουραστούν κάτω από τις φυλλωσιές αιωνόβιων δέντρων, να περπατήσουν στα γραφικά καλντερίμια των Πινακατών και των γύρω χωριών καθώς και στα μονοπάτια του βουνού, να κάνουν ιππασία, να γευτούν φρέσκο χωριάτικο ψωμί ζυμωμένο σε ξυλόφουρνο και πληθώρα από σπιτικές πηλιορείτικες λιχουδιές στις ταβέρνες της περιοχής.

Μάθετε περισσότερα εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v