Οδηγός λεωφορείου καλεί την Αστυνομία για τυφλή επιβάτη!

Μια τυφλή με τον σκύλο της κλήθηκε να κατέβει από λεωφορείο του ΟΑΣΑ επειδή είχε μαζί της τον τετράποδο φίλο και οδηγό της.
Οδηγός λεωφορείου καλεί την Αστυνομία για τυφλή επιβάτη!

Προς δυσάρεστης έκπληξης βρέθηκε η ιδρύτρια της σχολής σκύλων-οδηγών τυφλών «Λάρα», κυρία Ιωάννα Γκέρτσου, όταν κλήθηκε από οδηγό λεωφορείου στο Χαλάνδρι να κατέβει από το μέσο επειδή είχε μαζί της τον… σκύλο – οδηγό της.

Όπως ανέφερε η ίδια σε status της στο Facebook, ο οδηγός της είπε πως το σκυλί έχει ανέβει παράνομα επειδή δεν φοράει φίμωτρο. Η κ. Γκέρτσου αρνήθηκε να κατέβει και συνειδητοποίησε με έκπληξη ότι δύο στάσεις μετά, ο οδηγός μιλούσε με αστυνομικούς.


Εμφανώς εκνευρισμένη, αποφάσισε να κάνει καταγγελία στις αρμόδιες αρχές. Παρά τις προσπάθειες αστυνομικών και οδηγού να της αλλάξουν γνώμη, η καταγγελία έγινε και επιβλήθηκε στον οδηγό διοικητικό πρόστιμο. Μάλιστα όπως αναφέρει η ίδια «έπεται συνέχεια».

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, επιτρέπεται σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καθώς και σε όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους η είσοδος σκύλων οδηγών τυφλών ατόμων.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v