Αρχαιολογικός χώρος ανοίγει τις πύλες του στην Αθήνα

Ο Ναός του Απόλλωνα Ζωστήρα στη Βουλιαγμένη απέκτησε αυτονομία με δική του είσοδο, και θα μετατραπεί σε οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο.
Αρχαιολογικός χώρος ανοίγει τις πύλες του στην Αθήνα
«Πράσινο φως» πήρε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, η δημιουργία επισκέψιμου αρχαιολογικού χώρου στην τοποθεσία όπου βρίσκεται ο Ναός του Απόλλωνα Ζωστήρα, εντός του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Ο χώρος θα έχει είσοδο από τον δημόσιο δρόμο, η οποία θα είναι αποκομμένη και ανεξάρτητη από τις εγκαταστάσεις του Αστέρα. Πρόκειται για γνωμοδότηση η οποία θα βάλει τέλος στα προβλήματα πρόσβασης στον Ναό, μιας και μέχρι πρότινος οι επίδοξοι επισκέπτες καλούνταν είτε να πληρώνουν εισιτήριο εισόδου είτε να παρατηρούν το μνημείο μέσω ενός ανοίγματος στην περίφραξη.

Από τους υπόλοιπους όρους που αναφέρονται στη γνωμοδότηση, ιδιαίτερα σημαντική είναι η εξασφάλιση της απρόσκοπτης συνέχισης της ανασκαφικής έρευνας και ο περιορισμός ύψους, σε περίπτωση κατεδάφισης και ανακατασκευής των καμπανών του Αστέρα κοντά στο Ναό, έτσι ώστε να αποφευχθούν βλάβες στον αρχαιολογικό χώρο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v