Ποτέ δουλειά πριν τις 10 το πρωί, λέει η επιστήμη

Πατάτε αρκετές φορές αναβολή στο ξυπνητήρι το πρωί; Πλέον η επιστήμη επικροτεί τον πρωινό σας ύπνο. Διαβάστε γιατί.
Ποτέ δουλειά πριν τις 10 το πρωί, λέει η επιστήμη
Δευτέρα πρωί. Το ξυπνητήρι χτυπά στις 8.00 όμως εσείς πατάτε ξανά το snooze. Και ξανά. Και ξανά. Πλέον, η επιστήμη είναι με το μέρος σας. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που εκπονήθηκε για λογαριασμό εταιρείας γενετικής, το ανθρώπινο σώμα έχει το δικό του ρολόι, και αυτό με τη σειρά του δεν… συγχρονίζεται πάντα με το «ωράριο γραφείου» των δυτικών κοινωνιών.

Σύμφωνα με τον Christopher Barnes, καθηγητή management στο Πανεπιστήμιο της Washington, ο ύπνος είναι μια «στρατηγική πηγή απόδοσης», την οποία οι περισσότερες εταιρείες – κακώς – αγνοούν.  

«Όσοι έχουν μόνιμο αίσθημα κόπωσης τα πρωινά, πάσχουν από κάτι σαν jet –lag. Σαν να βρίσκονται δηλαδή μόνιμα σε λάθος ζώνη ώρας. Όταν όμως οι ώρες εργασίας τους συγχρονίζονται με τις φυσιολογικές ώρες ύπνου είναι περισσότερο παραγωγικοί, πιο εστιασμένοι και με περισσότερες ιδέες», αναφέρει ο Barnes.

Από την πλευρά του ο Paul Kelley, καθηγητής νευροεπιστήμης στην Οξφόρδη αναφέρει ότι το ιδανικό για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι να πιάνει δουλειά μετά τις 10 πρωί και συμβουλεύει τους εργοδότες να επιτρέπουν στους εργαζόμενους τους να επιλέγουν ωράριο φιλικό στο βιολογικό τους ρολόι. 

Πηγή. 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v