21.000€ πρόστιμο σε μέλος του κινήματος Δεν Πληρώνω

Τσουχτερό πρόστιμο καλείται να πληρώσω άνεργος που πέρασε 178 φορές από τα διόδια χωρίς να τα πληρώσει.
21.000€ πρόστιμο σε μέλος του κινήματος Δεν Πληρώνω
Τον γύρο του διαδικτύου κάνει από το πρωί η είδηση για το πρόστιμο των 21.000€ που καλείται να πληρώσει ο Γιώργος Θεοφάνους, άνεργος αρχαιολόγος, μέλος του κινήματος «Δεν Πληρώνω».

Ο κ. Θεοφάνους περνούσε από τα διόδια χωρίς να καταβάλει αντίτιμο, επί τρία χρόνια. Συνολικά, έχει κάνει 178 παραβιάσεις σύμφωνα με την εταιρεία που διαχειρίζεται τα διόδια στην Εγνατία οδό. Το ποσό που καλείται να πληρώσει ανέρχεται, μαζί με τις προσαυξήσεις, στα 21.787 ευρώ.

Ο άνεργος αρχαιολόγος έλαβε πριν από λίγες ημέρες ατομική ειδοποίηση από την εφορία να πληρώσει 8.400 ευρώ έως τις 29 Φεβρουαρίου. Σε περίπτωση που δεν καταβάλλει τα χρήματα απειλείται με κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, ακόμη και του σπιτιού του, όπως είπε μιλώντας στο Mega.

Στην ίδια συνέντευξη, ο ίδιος είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ στήριζε το κίνημα Δεν Πληρώνω πριν γίνει κυβέρνηση. «Έκανα λάθος ίσως στο ότι πίστευα ότι όταν θα βγει μια κυβέρνηση της Αριστεράς, αυτή θα άλλαζε τους νόμους και αυτά τα κινήματα θα δικαιώνονταν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Θεοφάνους, που είναι άνεργος από τον περασμένο μήνα, ζητά να πληρώσει μόνο το αντίτιμο των διοδίων, χωρίς προσαυξήσεις, καθώς έχει δύο ανήλικα παιδιά και κάθε μήνα καταβάλλει διατροφή 500 ευρώ στην εν διαστάσει σύζυγό του, η οποία ζει με τα παιδιά του στην Ιταλία και είναι επίσης άνεργη.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v