Αυτή είναι η κατάλληλη ηλικία για να παντρευτείς

Ερευνητής του Πανεπιστημίου της Utah υποστηρίζει πως βρήκε την «τέλεια» ηλικία γάμου για μακροχρόνια αγάπη. Δείτε ποια είναι.
Αυτή είναι η κατάλληλη ηλικία για να παντρευτείς
Ολοένα και περισσότεροι γάμοι οδηγούνται τα τελευταία χρόνια σε ολοένα και περισσότερα… διαζύγια. Τα αίτια πολλά: ασυμφωνία χαρακτήρων, απιστία, βαρεμάρα κτλ. Σύμφωνα με την επιστήμη πάντως, οι πιθανότητες διαζυγίου συνδέονται ενδεχομένως με την ηλικία σας όταν παντρευτείτε.

Σύμφωνα με τον ερευνητή του Πανεπιστημίου της Utah Nicholas Wolfinger, η ιδανική ηλικία για να παντρευτεί κάποιος που δε θέλει να χωρίσει είναι στα τέλη της δεύτερης και στις αρχές της τρίτης δεκαετίας της ζωής του. Συγκεκριμένα, μεταξύ 28 και 32.

Ο ερευνητής έφτασε σε αυτό το συμπέρασμα αναλύοντας δεδομένα του National Survey of Family Growth (NSFG) από το 2006 μέχρι το 2010.

Ο Wolfinger, καθηγητής κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο, παρατήρησε ότι η πιθανότητα διαζυγίου ήταν χαμηλότερη σε αυτό το εύρος ηλικιών.

«Οι πιθανότητες για διαζύγιο μειώνονται όσο μεγαλώνουμε από τα χρόνια της εφηβείας και μετά και παραμένουν μειωμένες μέχρι το τέλος της δεύτερης δεκαετίας ζωής και τις αρχές τις τρίτης», αναφέρει ο ίδιος και προσθέτει πως οι πιθανότητες διαζυγίου αυξάνονται όσο βαδίζουμε προς το τέλος των 30 και στις αρχές των 40.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας πάντως, ο βρετανός σύμβουλος σχέσεων Αndrew G Marshall αναφέρει πως «η καλύτερη ηλικία για να παντρευτεί ένα ζευγάρι είναι όταν νοιώσει έτοιμο να το κάνει», ενώ τονίζει ότι τα κοινωνικά δίκτυα είναι μια «καταστροφή» για τις σχέσεις του σήμερα.

Πηγή: Independent
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v