8 χτυπήματα στην τσέπη των φορολογουμένων

Πόσο και σε ποιους θα στοιχίσουν τα νέα μέτρα του υπουργείου Οικονομικών που τίθενται σε ισχύ από αυτή την εβδομάδα.
8 χτυπήματα στην τσέπη των φορολογουμένων
Σε ισχύ από σήμερα οι αλλαγές στις 100 δόσεις. Έρχονται τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ και οι αποφάσεις για το ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Τα σενάρια για επίδομα θέρμανσης και τέλη κυκλοφορίας. Τι εξετάζεται για τα ενοίκια. Στην Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών για... τσεκάρισμα.

Τα μέτρα που λαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών για την αύξηση των εσόδων στα ταμεία του κράτους μας χτυπούν την πόρτα αυτή την εβδομάδα, και το «χτύπημα» θα είναι οκταπλό.

*Εκατό δόσεις: Για οφειλέτες άνω των 5.000€, το επιτόκιο αυξάνεται από το 3 στο 5%. Για οφειλέτες μικρότερων ποσών, το επιτόκιο αυξάνεται από το 0 στο 5% - εκτός αν ισχύουν κάποιες προϋποθέσεις.
*ΕΝΦΙΑ: Περισσότεροι από 6 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα λάβουν εκκαθαριστικό ίδιου ποσού με τον περσινό ΕΝΦΙΑ.
*ΦΠΑ εκπαίδευσης και επίδομα θέρμανσης: Οι αποφάσεις για τα δύο αυτά θέματα που απασχολούν εδώ και εβδομάδες την επικαιρότητα με πολλές φήμες, θα ληφθούν οριστικά μέχρι την Παρασκευή. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για κατάργηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση με εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων και περικοπή του κονδυλίου για το επίδομα θέρμανσης κατά 50%.
*Τα ενοίκια: Εντός του μήνα θα αποφασιστεί αν θα αυξηθεί ο φορολογικός συντελεστής των εισοδημάτων από ενοίκια ή αν θα μετακυλιστούν τα φορολογικά βάρη στα υψηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια μόνο.
*Τέλη κυκλοφορίας: Οι φήμες για διόδια στον μικρό δακτύλιο της Αθήνας δεν ευσταθούν, αφού το μέτρο κρίθηκε προς το παρόν μη εφαρμόσιμο, αλλά αναμένονται αυξήσεις τελών για ΙΧ αντιρρυπαντικής τεχνολογίας μεγάλης αξίας ή και μικρή αύξηση των τελών των μικρών ΙΧ αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.
*Φορολογία εισοδήματος: Στόχος της κυβέρνησης είναι η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ το 2016 και η θέσπιση νέου φόρου ακινήτου στα πρότυπα του ΦΑΠ, με στόχο την μετακύλιση των βαρών στα υψηλότερα κλιμάκια περιουσίας.

Διαβάστε αναλυτικά τα νέα μέτρα και τις προϋποθέσεις φοροαπαλλαγών στο ρεπορτάζ του Euro2day.gr.  
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v