17χρονος χτίζει γέφυρα για ασφαλή πρόσβαση σε σχολείο

Ένας υπέροχος φοιτητής χτίζει γέφυρα για να εξασφαλίσει την ασφαλή πρόσβαση των παιδιών της γειτονιάς του στο σχολείο τους, και συγκινεί τον πλανήτη.
17χρονος χτίζει γέφυρα για ασφαλή πρόσβαση σε σχολείο
Αυτός ο υπέροχος νεαρός στη φωτογραφία είναι ο Eshan Balbale. Φοιτητής στην εμπορική σχολή του Μουμπάι, στην Ινδία, ο 17χρονος Balbale κατασκεύασε μια γέφυρα στη γειτονιά Sathe Nagar της ινδικής μεγαλούπολης, για να μπορέσουν τα παιδιά της γειτονιάς να πηγαίνουν με ασφάλεια στο σχολείο.



Μέχρι πριν από ένα μήνα, οι μαθητές έπρεπε να περπατήσουν μέσα σε ένα κανάλι μολυσμένο από λύματα υπονόμων για να φτάσουν στο σχολείο.



Βλέποντας τις συνθήκες που αντιμετώπιζαν αυτά τα παιδιά, ο Balbale σχεδίασε και κατασκεύασε μια γέφυρα πλάτους 1,2 και μήκους 30 μέτρων, από ξύλο μπαμπού.

«Ξεκίνησα το έργο στις 20 Αυγούστου» δήλωσε ο ίδιος στο BuzzFeed. «Περπατώντας μέσα στο κανάλι, οι μαθητές του σχολείου αντιμετώπιζαν καθημερινά τον κίνδυνο δερματικών παθήσεων, μαλάριας, δάγκειου πυρετού και άλλων ασθενειών». Εξήγησε, επίσης, ότι δεν έλαβε καμία βοήθεια από κυβερνητικούς φορείς –το έργο πραγματοποιήθηκε μόνο με τη σύμπραξη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Nirbhay Yuva Pratishthan.



Σύμφωνα με τον ίδιο, το έργο χρειάστηκε μόλις οκτώ ημέρες για να ολοκληρωθεί, ενώ η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν η διασφάλιση πως η γέφυρα θα μπορούσε να σηκώσει 50 ανθρώπους ταυτόχρονα.

Πηγή: BuzzFeed

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v