Το φιλί των προσφύγων που κάνει τον γύρο του internet

Αυτή είναι η φωτογραφία του ζευγαριού από τη Συρία που συγκίνησε όλο τον κόσμο με την βαθιά ανθρώπινη στιγμή του παθιασμένου του φιλιού σε μια κατασκήνωση προσφύγων.
Το φιλί των προσφύγων που κάνει τον γύρο του internet
Είναι πρωί στη Βουδαπέστη, και λίγο έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό Keleti χιλιάδες πρόσφυγες έχουν κατασκηνώσει πρόχειρα για να ξεκουραστούν πλάι στις γραμμές.

Εκεί, οι περισσότεροι πρόσφυγες κοιμούνται ακόμα, εξουθενωμένοι από το μακρύ ταξίδι. Αλλά ένα ζευγάρι από τη Συρία δεν κοιμάται. Κάθεται στην σκηνή που έχουν στήσει πρόχειρα, και φιλιέται παθιασμένα.

Το φιλί αυτό, που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και αποκαλέστηκε από την βρετανική Huffington Post «η πιο ανθρώπινη στιγμή της προσφυγικής κρίσης», τράβηξε ο ερασιτέχνης φωτογράφος από την Ουγγαρία, Istvan Zsiros, ο οποίος ενστικτωδώς παρακολούθησε τους πρόσφυγες και πάτησε το κουμπί αυτή τη σχεδόν εκστατική στιγμή.

Ο φωτογράφος, που παράτησε πρόσφατα την δουλειά του ως τεχνικός υπολογιστών για να κυνηγήσει το πάθος του για την τέχνη της φωτογραφίας, βρισκόταν είκοσι λεπτά στον σιδηροδρομικό σταθμό, όταν είδε την σκηνή. «Ήταν η πρώτη φορά που τράβηξα φωτογραφία τους πρόσφυγες. Κάτι μέσα μου με έκανε να τους παρακολουθήσω και να απαθανατίσω αυτή την εικόνα», δήλωσε.

«Νομίζω ότι όλοι χρειαζόμαστε αγάπη», συμπλήρωσε, χαρίζοντάς μας αυτή τη σπάνια εικόνα της αντίθεσης της εξαθλίωσης με το πάθος του έρωτα. 

Πηγή 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v