Γεφύρι Πλάκας: 1 στους 2 θα πλήρωνε για να το σώσει

Πάνω από ένας στους δυο πολίτες προτίθεται να πληρώσει μέχρι και 35 ευρώ για την αναστήλωση του μνημείου, σύμφωνα με έρευνα του ΕΜΠ. 

Γεφύρι Πλάκας: 1 στους 2 θα πλήρωνε για να το σώσει
Περισσότεροι από ένας στους δύο Έλληνες είναι διατεθειμένος να πληρώσει μέχρι και 35 ευρώ για την αναστήλωση του Γεφυριού της Πλάκας, το οποίο κατάρρευσε τον περασμένο Φεβρουάριο λόγω κακοκαιρίας, σύμφωνα με έρευνα των σπουδαστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Όπως αναφέρει το vimanews, σύμφωνα με την έρευνα, το 53.3% δέχεται να συνεισφέρει στην αναστήλωση του γεφυριού. Από αυτό το ποσοστό, το 64.1% το κάνει από την ανάγκη για προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και το 19% γιατί πιστεύει πως πρέπει να παραμείνει ως κληρονομιά για τις επόμενες γενιές. Από το 46.7% που αρνείται να συνεισφέρει, σχεδόν το 60% δεν έχει τα χρήματα να το κάνει. Επίσης, οι πολίτες φάνηκαν διατεθειμένοι να πληρώσουν μέχρι και 35 ευρώ για την αναστήλωση του γεφυριού.

Η έρευνα έγινε από τις 10 Μαρτίου ως τις 10 Απριλίου σε πανελλήνιο δείγμα, με μόλις το 4% να είναι Ηπειρώτες, ποσοστό που αντιστοιχεί και στην αναλογία του πληθυσμού της Ηπείρου προς αυτόν της χώρας σήμερα.





Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v