ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Γεφύρι Πλάκας: 1 στους 2 θα πλήρωνε για να το σώσει

Πάνω από ένας στους δυο πολίτες προτίθεται να πληρώσει μέχρι και 35 ευρώ για την αναστήλωση του μνημείου, σύμφωνα με έρευνα του ΕΜΠ. 

Γεφύρι Πλάκας: 1 στους 2 θα πλήρωνε για να το σώσει

Περισσότεροι από ένας στους δύο Έλληνες είναι διατεθειμένος να πληρώσει μέχρι και 35 ευρώ για την αναστήλωση του Γεφυριού της Πλάκας, το οποίο κατάρρευσε τον περασμένο Φεβρουάριο λόγω κακοκαιρίας, σύμφωνα με έρευνα των σπουδαστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Όπως αναφέρει το vimanews, σύμφωνα με την έρευνα, το 53.3% δέχεται να συνεισφέρει στην αναστήλωση του γεφυριού. Από αυτό το ποσοστό, το 64.1% το κάνει από την ανάγκη για προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και το 19% γιατί πιστεύει πως πρέπει να παραμείνει ως κληρονομιά για τις επόμενες γενιές. Από το 46.7% που αρνείται να συνεισφέρει, σχεδόν το 60% δεν έχει τα χρήματα να το κάνει. Επίσης, οι πολίτες φάνηκαν διατεθειμένοι να πληρώσουν μέχρι και 35 ευρώ για την αναστήλωση του γεφυριού.

Η έρευνα έγινε από τις 10 Μαρτίου ως τις 10 Απριλίου σε πανελλήνιο δείγμα, με μόλις το 4% να είναι Ηπειρώτες, ποσοστό που αντιστοιχεί και στην αναλογία του πληθυσμού της Ηπείρου προς αυτόν της χώρας σήμερα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v