Έρχονται τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα (;)

Καταθέσατε πινακίδες και θέλετε να τις πάρετε πίσω; Πιθανότατα θα πληρώσετε τέλη κυκλοφορίας μόνο για τους υπόλοιπους μήνες του 2015, και όχι για όλη τη χρονιά.
Έρχονται τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα (;)
Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Ν. Βαλαβάνη άφησε χτες ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς του ευνοϊκού μέτρου πληρωμής των τελών κυκλοφορίας ΙΧ με τον μήνα ή την ημέρα. Το μέτρο αυτό αφορά τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες και θέλουν να τα επαναφέρουν στην κυκλοφορία εντός του 2015.

Συγκεκριμένα, η κ. Βαλαβάνη απαντώντας στη βουλή σε ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Χ. Κατάνα είπε:

«Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τη δυνατότητα μιας ελαστικότερης αντιμετώπισης, που θα έδινε τη δυνατότητα σε όσους έχουν καταθέσει πινακίδες και θέλουν να επανενεργοποιήσουν τα οχήματά τους κατά τη διάρκεια του έτους να το κάνουν με μικρότερη από τη συνολική ετήσια επιβάρυνση».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε η αναπληρώτρια υπουργός, την τελευταία πενταετία έχουν χαθεί περισσότερα από 750 εκατ. ευρώ από τα κρατικά ταμεία λόγω μη είσπραξης τελών κυκλοφορίας από εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες Ι.Χ. που κατέθεσαν τις πινακίδες των οχημάτων τους.

Αν τελικά ισχύσει η επαναφορά του ευνοϊκού μέτρου, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα παραλάβουν τις πινακίδες τους καταβάλλοντας τέλη για τους υπόλοιπους μήνες του έτους.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι ιδιοκτήτες ΙΧ που έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους μπορούν να μετακινούν τα αυτοκίνητά τους 2 ημέρες τον μήνα, πληρώνοντας ημερήσια τέλη 1,9 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v