Οι πιο συνηθισμένες γυναικείες ανασφάλειες

Δεν είναι μόνο το σώμα και τα μαλλιά. Οι περισσότερες γυναίκες που ξέρετε ανησυχούν σε καθημερινή βάση για τα πιο παράξενα πράγματα.
Οι πιο συνηθισμένες γυναικείες ανασφάλειες
της Ηρώς Κουνάδη 

Μπορεί να λέγαμε πρόσφατα για τις ανδρικές ανασφάλειες που δεν φαίνονται διά γυμνού οφθαλμού, όμως και οι γυναίκες δεν πάμε πίσω. Πολλές από τις δημοφιλείς γυναικείες ανασφάλειες θα τις μαντεύατε εύκολα, δεν ισχύει όμως το ίδιο για όλες –κάποιες θα σας εκπλήξουν, και κάποιες άλλες θα σας κάνουν να αναρωτηθείτε τι δεν πάει καλά μαζί μας. Είναι κι αυτή μια ανασφάλεια που έχουμε.

Η σεξουαλικότητα: Μακράν η δημοφιλέστερη ανασφάλεια των γυναικών, δεν έχει να κάνει τόσο με την ομορφιά (αυτή έρχεται δεύτερη) όσο με το πόσο σέξι, ή σεξουαλικά επιθυμητές για να το θέσουμε πιο επίσημα, είμαστε. Από αυτήν πηγάζουν οι περισσότερες ανασφάλειες που θα διαβάσετε παρακάτω –η ηλικία, το βάρος, το σώμα, το μέγεθος του στήθους…

Η ηλικία: Επίσης δημοφιλέστατη ανασφάλεια για οποιαδήποτε γυναίκα έχει περάσει τα 22 –ναι, δεν υπερβάλλουμε καθόλου. Αλλιώς γιατί νομίζετε ότι θησαυρίζουν οι εταιρείες με τις αντιρυτιδικές κρέμες και οι πλαστικοί χειρούργοι; Οι περισσότερες γυναίκες θέλουν να δείχνουν νεότερες απ’ ό,τι είναι. Και ναι, ζηλεύουν τις μικρότερες γυναίκες, ακόμα και όταν αναγνωρίζουν ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα παράλογη μορφή ζήλιας.

Το βάρος: Σχεδόν καμία γυναίκα βαθιά μέσα της δεν πιστεύει ότι είναι όσο αδύνατη θα «έπρεπε». Για την ακρίβεια, με την εξαίρεση των ιδιαίτερα αδύνατων, όλες οι γυναίκες λένε στις φίλες τους πράγματα όπως «είμαι χοντρή», «τρώω σα βουβάλι», «έχω πάρει 100 κιλά και δεν μπαίνω πια στα τζιν μου». Σχόλια στα οποία οι φίλες σπεύδουν να απαντήσουν πόσο δεν ευσταθούν και «ναι καλά, μιλάς κι εσύ, εγώ τι να πω με το χάλι μου…» και η συζήτηση διαιωνίζεται.

Το σώμα γενικότερα: Και να ήταν μόνο το βάρος… Μια γυναίκα με φυσιλογικότατο βάρος μπορεί να ανησυχεί για τις ραγάδες/ την κυτταρίτιδα/ τα ψωμάκια/ τα πόδια της που δεν είναι αρκετά μακριά/ τα ζυγωματικά της που δεν είναι αρκετά ψηλά. Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε επ’ άπειρον, αλλά θεωρούμε ότι πιάσατε το πνεύμα.

Το μέγεθος του στήθους: Πιθανότατα αυτό το περιμένατε. Οι περισσότερες γυναίκες ανησυχούν ότι το στήθος τους δεν είναι αρκετά μεγάλο/ αρκετά στητό/ αρκετά όπως των κοριτσιών του PlayBoy. Έχει να κάνει με το sexiness που λέγαμε παραπάνω. Προφανές, αλλά έπρεπε να το πούμε.

Τα μαλλιά: Αυτό πιθανότατα δεν το περιμένατε, αλλά ναι, κι όμως. Το χρώμα, η υφή, το κούρεμα, το χτένισμα, και –το βασικότερο όλων– το πώς είναι αυτή τη στιγμή που δεν μπορούμε να τα δούμε είναι σκέψεις που περνούν καθημερινά από το μυαλό μιας γυναίκας. Και είναι, επίσης, ο βασικότερος λόγος που δύσκολα γυναίκα θα προσπεράσει καθρέφτη χωρίς να κοιταχτεί. Δεν είναι ματαιοδοξία, είναι η ανάγκη να τσεκάρει πως τα μαλλιά της είναι εντάξει.

Το ενδεχόμενο να τη θέλεις μόνο για σεξ: Κι εδώ έχουμε τη μεγάλη ανατροπή. Ενώ σχεδόν όλες ανησυχούμε όλη μας τη ζωή για το αν είμαστε αρκετά επιθυμητές σεξουαλικά, ταυτόχρονα αγωνιούμε για το αν το εκάστοτε αντικείμενο του πόθου μας μάς θέλει μεν σεξουαλικά, αλλά μέχρι εκεί και τίποτα παραπάνω. Αν σκεφτήκατε ότι αγγίζει τα όρια της παράνοιας, σας καταλαβαίνουμε.

Το ενδεχόμενο να μην την θέλεις πια: Επειδή μεγάλωσε/ πάχυνε/ απέκτησε ρυτίδες/ ραγάδες/ κυτταρίτιδα, ή απλά επειδή ο χρόνος που τα φθείρει όλα έφθειρε (ή θα φθείρει κάποια στιγμή) και τον έρωτά σας.

Το αν είναι αρκετά καλή στα πάντα: Ο σύγχρονος κόσμος με τους φρενήρεις ρυθμούς του έχει σχεδόν επιβάλλει στις γυναίκες να είναι ταυτόχρονα και επιτυχημένες στη δουλειά τους και κορίτσια για σπίτι, και μαμάδες και εργαζόμενες, και όμορφες και αστείες και ενδιαφέρουσες και σέξι και οργανωτικές και αξιόπιστες και ένα σωρό άλλα «και». Προφανώς, καμία δεν μπορεί να είναι καλή σε όλα αυτά ταυτόχρονα, πράγμα που γίνεται μέγιστη πηγή ανασφάλειας. Ακόμα και αν τελικά διαλέξεις κάποιους μόνο από όλους αυτούς τους ρόλους πάντα θα αναρωτιέσαι αν έκανες καλά και μήπως κατέθεσες τα όπλα μπροστά στο φόβο να μην είσαι αρκετά καλή στα πάντα, άρα είσαι ανασφαλής. Κι αυτή είναι άλλη μία ανασφάλεια.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v