Δωρίζοντας μαλλιά σε παιδιά με καρκίνο

Μαλλιά και κοτσίδες δίνουν ελπίδα σε παιδιά με καρκίνο μέσα από την πρωτοβουλία της Δωρεάς Μαλλιών. Δείτε πού και πώς μπορείτε να συμμετέχετε
Δωρίζοντας μαλλιά σε παιδιά με καρκίνο
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Μια πράξη τόσο απλή και αρκετά εύκολη, το κόψιμο μιας κοτσίδας και η αλλαγή του look μιας γυναίκας, μεταμορφώνεται σε μια πραγματική προσφορά αγάπης μέσα από την πρωτοβουλία Donate Hair-Donate Love. Δεκάδες κόσμου – κυρίως γυναίκες – συρρέουν σε συγκεκριμένα κομμωτήρια στην Ελλάδα για να κόψουν και να δωρίσουν τα μαλλιά τους σε παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Τι ακριβώς είναι αυτή η πρωτοβουλία;

Η ιδέα ανήκει στην 24χρονη Μελίνα-Λιουντμίλα Κωνσταντινίδη, η οποία επηρεασμένη από τον αντίστοιχο σύλλογο στην Αμερική με τίτλο «Wigs for Kids» αποφάσισε να ξεκινήσει την δική της εκστρατεία στην Ελλάδα, με στόχο την ίδρυση του πρώτου επίσημου ελληνικού οργανισμού δωρεάς μαλλιών για παιδιά με καρκίνο. Μπορεί μέχρι στιγμής η οργάνωση να μην έχει ξεκινήσει να φτιάχνει περούκες για τα παιδιά ελέω κάποιον νομικών εκκρεμοτήτων, όμως από πέρυσι τον Σεπτέμβριο, όταν και η 24χρονη έκανε την πρώτη κίνηση για να διαδοθεί η πράξη αγάπης, οι δωρητές στην Ελλάδα έχουν ξεπεράσει τους 400. Σύντομα λοιπόν, όπως μας πληροφόρησαν οι άνθρωποι πίσω από την πρωτοβουλία, παιδιά μέχρι 21 ετών που έχασαν τα μαλλιά τους εξαιτίας του καρκίνου, αλλά και από αλωπεκία, θα παραλάβουν τις περούκες τους.

"Είδα πριν λίγους μήνες ότι η κινητοποίηση της δωρεάς μαλλιών γίνεται και στην Ελλάδα και αποφάσισα να συμμετέχω. Έτσι και αλλιώς με είχαν κουράσει και ήθελα να τα κόψω, οπότε αυτό το έκανε πιο εύκολο", λέει η Έλενα, αρχισυντάκτρια του Mama365η οποία πλέον πηγαίνει στη δουλειά της με… κοντό look.


Πώς μπορώ να δωρίσω τα μαλλιά μου;
Οι προϋποθέσεις για να γίνετε δωρητής είναι τα μαλλιά που θα κόψετε να είναι πάνω από είκοσι εκατοστά, στο φυσικό τους χρώμα. Μπορείτε ακόμα να δωρίσετε μαλλιά που είχατε κόψει πριν χρόνια, αρκεί να τηρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις. Η οργάνωση δεν δέχεται μαλλιά με μήκος λιγότερο από είκοσι εκατοστά, μαλλιά βαμμένα με οποιαδήποτε βαφή, και μαλλιά τα οποία έχουν υποστεί χημική επεξεργασία (ανταύγειες, περμανάντ, ισιωτική).

Όσον αφορά τον τρόπο κοπής, αρχικά λούζετε και χτενίζετε καλά τα μαλλιά και στη συνέχεια πιάνετε πολύ καλά τη βάση της κοτσίδας, δένοντάς τη με ένα λαστιχάκι. Τα μετράτε με έναν χάρακα ή μεζούρα για να σιγουρευτείτε πώς το μήκος τους στο μεγαλύτερο μέρος είναι είκοσι εκατοστά. Κόβετε τα μαλλιά από τη βάση της κοτσίδας και τα τοποθετείτε στεγνά σε αεροστεγή σακούλα. Σημειώστε ότι τα μαλλιά σας μπορείτε να τα κόψετε είτε στεγνά είτε βρεγμένα.

Πού μπορώ να τα κόψω;
Τα μαλλιά σας μπορείτε να κόψετε σε οποιοδήποτε κομμωτήριο θέλετε με δικά σας έξοδα και να τα στείλετε ή σε κάποιο από τα συνεργαζόμενα με την πρωτοβουλία κομμωτήρια, τα οποία το κάνουν αφιλοκερδώς. Δείτε παρακάτω μερικές διευθύνσεις στην Αττική:

* Ikonomakis Κομμωτήρια + VIP Οικονομάκης Θοδωρής, Hρακλείτου 117-Χαλάνδρι, τηλ: 21 0609 0712 και 36o Χλμ Λεωφόρος Πόρτο Ράφτη- Μαρκοπούλου, τηλ: 2299074486
* Soneto Μαρτίνα Κορμέντζα Μαρασλή 34, Κολωνάκι, τηλ: 21 0723 2328
* Ηair Station Minadaki Αθηνά Μηναδάκη, Μεσογείων 94-Μαρούσι, τηλ: 2108064942
* Hair Lab Στέφανος Θεοδώρου Υψηλάντους6, Ελληνικό, τηλ: 2109632167
* Οικολογικό Κομμωτήριο Ευθυμίου Δημήτριος Θ. Βρεσθένης 83, Νέος Κόσμος ,τηλ: 210 9233088 και 210 9223776
* Dominque Coiffure Δομίνικος Οσανά Είρηνης 12, Χαιδάρι, τηλ: 2105822640
* Παναγιωτοπούλου Κομμωτήριο Mαρία Παναγιωτοπούλου Σόλονως 2Δ, Γλυφάδα,τηλ: 21 09635813
* L.K Beauty Salon Λίνα Κοντογιάννη Φορμίωνος 173, Βύρωνας τηλ: 2107653444
* Εlena Hair Studio Έλενα Τριανταφύλλου Λ. Δημοκρατίας 6,Ηλιoύπολη τηλ: 2109735402
* Paul’s Coiffure Παύλος Βασιλόπουλος Χρεμωνίδου 35, Παγκράτι, τηλ: 21 5515 3100

Στην Ελλάδα υπάρχουν συνολικά 30 συνεργαζόμενα κομμωτήρια που κουρεύουν δωρεάν τους δωρητές και συλλέγουν τα μαλλιά, τα οποία με την σειρά τους στέλνονται στην ομάδα «Donate Hair – Donate Love», η οποία αναλαμβάνει να τα στείλει στην εταιρία που θα φτιάξει δωρεάν περούκες για τα παιδιά. Δείτε αναλυτικά όλα τα συνεργαζόμενα κομμωτήρια στην Ελλάδα εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v