Time: Γυναικεία κυριαρχία στο «Πρόσωπο της Χρονιάς»

Οι γυναίκες κυριαρχούν στο Top10 της λίστας του Time με τα Πρόσωπα της Χρονιάς. Beyonce, Lady Gaga, Emma Watson και η κορεάτισσα CL στις πρώτες θέσεις.
Time: Γυναικεία κυριαρχία στο «Πρόσωπο της Χρονιάς»
Πέρυσι ήταν η χρονιά των μαχητών κατά του Έμπολα, φέτος φαίνεται να είναι η χρονιά των… μαχητριών υπέρ του φεμινισμού. Το φετινό Top100 του Time με τα Πρόσωπα της Χρονιάς έχει έντονο θηλυκό χρώμα, με τις γυναίκες να έχουν κάνει κατάληψη στην πρώτη δεκάδα της λίστας.

Ο λόγος; Όπως εκτιμά το περιοδικό, ο φεμινισμός. Έξι γυναίκες, μέχρι στιγμής, έχουν στρογγυλοκαθήσει στις δέκα πρώτες θέσεις. Πρώτη και καλύτερη η ράπερ CL από την Νότιο Κορέα, η οποία σπάει το ένα ρεκόρ πωλήσεων μετά το άλλο και ετοιμάζεται να κάνει ντεμπούτο στις ΗΠΑ.

Τα «τερατάκια» της Lady Gaga φαίνεται πως την έσπρωξαν ικανοποιητικά έτσι ώστε να κατέχει μέχρι στιγμής την δεύτερη θέση, ενώ η ηθοποιός Emma Watson aka Ερμιόνη από το Χάρι Πότερ, έγινε πρόσφατα Πρέσβης των Ηνωμένων Εθνών για την Ισότητα των Φύλων και βρίσκεται στην τρίτη θέση της λίστας.

Κι άλλες όμως θηλυκές παρουσίες συμπεριλαμβάνονται στις δέκα πρώτες θέσεις της λίστας, μίλησαν ανοικτά για την ισότητα των γυναικών αυτή τη χρονιά. Η Beyonce, με νέο άλμπουμ και εντυπωσιακές εμφανίσεις στα Grammy, ερμήνευσε τα κομμάτια της μπροστά από ένα τεράστιο logo που έγραφε «Φεμινιστής».

Η τραγουδίστρια Taylor Swift, μίλησε ανοικτά για το πώς η συγγραφέας της σειράς Girls τις έμαθε για τον φεμινισμό, ενώ μια ακόμα «κάτοικος» των πρώτων θέσεων της λίστας, η Malala Yousafzai, βραβεύτηκε πριν από μερικούς μήνες με το Νόμπελ Ειρήνης. Είναι η πρώτη γυναίκα που δεν ανήκει στον καλλιτεχνικό χώρο και βρίσκεται στο Top 10, χάρη στο σθένος της για την υπεράσπιση της ισότητας των δυο φύλων.

Η ψηφοφορία για το Πρόσωπο της Χρονιάς ολοκληρώνεται στις 10 Απριλίου.

Ν.Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v