ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Βρέθηκε το εγκεφαλικό αποτύπωμα του έρωτα!

Τι παθαίνει ο εγκέφαλός μας όταν ερωτευόμαστε βρήκαν κινέζοι ερευνητές, με τη βοήθεια μαγνητικού τομογράφου.

Βρέθηκε το εγκεφαλικό αποτύπωμα του έρωτα!

Ορατές αλλαγές συμβαίνουν σε πολλές περιοχές του εγκεφάλου μας όταν ερωτευόμαστε, λένε κινέζοι ερευνητές που ανακάλυψαν το νευρωνικό αποτύπωμα του έρωτα στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Η έρευνα του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Χεφέϊ, με επικεφαλής τον Δρ Σιαοτσού Ζανγκ, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όταν κανείς ερωτεύεται συμβαίνουν ορατές αλλαγές στις περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με την επεξεργασία των συναισθημάτων, την ανταμοιβή, την υποκίνηση και την κοινωνική λειτουργικότητα, μεταξύ άλλων. Αντίθετα, μια συγκεκριμένη περιοχή, ο κερκοφόρος πυρήνας, ενεργοποιείται όταν κανείς χωρίζει.

Για τις ανάγκες της έρευνας, οι επιστήμονες υπέβαλαν σε λειτουργική μαγνητική τομογραφία (fMRI) 100 άνδρες και γυναίκες, που είτε δήλωσαν ερωτευμένοι, είτε πρόσφατα είχαν χωρίσει, είτε δεν είχαν ερωτευτεί ποτέ. Οι εγκέφαλοι των ερωτευμένων εμφάνιζαν κοινά στοιχεία όταν αυτοί παρατηρούσαν φωτογραφίες των αγαπημένων τους, κατά τη διάρκεια της μαγνητικής τομογραφίας. Ανάλογα ίχνη εγκεφαλικής δραστηριότητας δεν παρατηρήθηκαν στα άτομα που είτε είχαν χωρίσει είτε δεν είχαν ερωτευτεί ποτέ.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Frontiers in Human Neuroscience, ενώ οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι στο μέλλον δεν αποκλείεται να αναπτυχθεί ένα τεστ εγκεφαλικής διάγνωσης του έρωτα.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ένα βιβλίο διαβασμένο από χίλιους διαφορετικούς ανθρώπους είναι χίλια διαφορετικά βιβλία."

Αντρέι Ταρκόφσκυ, Ρώσος σκηνοθέτης

 • 337 - Πεθαίνει ο Μέγας Κωνσταντίνος, αυτοκράτορας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και ισαπόστολος.
  1813 - Γεννιέται ο Ρίχαρντ Βάγκνερ, Γερμανός μουσουργός.
  1825 Πεθαίνει η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, αγωνίστρια της Ελληνικής Επανάστασης.
  1885 - Πεθαίνει ο Βικτόρ Ουγκώ, Γάλλος συγγραφέας.
  1917 - Γεννιέται ο Στέλιος Ανεμοδουράς, συγγραφέας του Μικρού Ήρωα.
  1960 - Στη νότιο Χιλή σημειώνεται ο ισχυρότερος σεισμός που έχει καταγραφεί, 9,5 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ.
  1963 - Πραγματοποιείται δολοφονική επίθεση εναντίον του βουλευτή της Ε.Δ.Α., Γρηγόρη Λαμπράκη, στη Θεσσαλονίκη. Ο Λαμπράκης εξέπνευσε στις 27 Μαΐου.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v