Τα σημεία με τα περισσότερα τροχαία στην Ελλάδα

Χάρτη με τα σημεία όπου συμβαίνουν τα περισσότερα τροχαία στην Ελλάδα έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία. Δείτε τους πιο επικίνδυνους δρόμους του οδικού δικτύου.
Τα σημεία με τα περισσότερα τροχαία στην Ελλάδα
Στατιστικά στοιχεία για τα τροχαία ατυχήματα έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία, μαζί με χάρτη που υποδεικνύει τα σημεία με τα περισσότερα δυστυχήματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για το 2014 καταγράφηκε μείωση των παθόντων, αλλά και των τροχαίων ατυχημάτων, σε σχέση με το 2013, αφού καταγράφηκαν 60 λιγότεροι θανόντες και 52 λιγότερα θανατηφόρα δυστυχήματα. Την περασμένη χρονιά σημειώθηκαν 747 θανατηφόρα ατυχήματα, 895 σοβαρά και 10.037 ελαφρά.

Η πλειοψηφία των θανατηφόρων ατυχημάτων, όπως μπορείτε να δείτε και στον παρακάτω χάρτη, συνέβη σε επαρχιακές οδούς (454) και σε κατοικημένες περιοχές (244), ενώ στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης συνέβησαν 19, στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών 16 και στην Εγνατία Οδό 14 θανατηφόρα ατυχήματα. Τα πιο επικίνδυνα σημεία από Βορρά προς Νότο είναι μεταξύ 86ου-101ου χλμ της Εγνατίας οδού (Θράκη), μεταξύ 30ου-35ου χλμ Θεσσαλονίκης-Μουδανιών (Χαλκιδική), μεταξύ Αντιρρίου-Ιωαννίνων, μεταξύ Πατρών και Πύργου και Πατρών-Αθηνών και σε δύο δρόμους του νομού Χανίων και της Λέσβου (βλ. χάρτη).



Τα συχνότερα αίτια κατά σειρά είναι: Η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, η παραβίαση προτεραιότητας, η απόσπαση της προσοχής, η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση κόκκινου σηματοδότη, το αντικανονικό προσπέρασμα, η οδήγηση χωρίς σύνεση ή προσοχή και 521 άλλα αίτια που σχετίζονται με οδηγική συμπεριφορά (μέθη κλπ).

Δείτε περισσότερα στατιστικά για το 2014, για τα τροχαία ατυχήματα αλλά και την εγκληματικότητα σε όλη την Ελλάδα εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v