Η ομορφιά σε όλο τον κόσμο: 15 διαφορετικές απόψεις

15 γραφίστες απ’ όλο τον κόσμο καλούνται να κάνουν τη φωτογραφία μιας γυναίκας «όμορφη», σε ένα ενδιαφέρον πείραμα. Δείτε τα αποτελέσματα.
Η ομορφιά σε όλο τον κόσμο: 15 διαφορετικές απόψεις
Η Marie Southard Ospina είναι συντάκτρια του Bustle.com. Είναι, επίσης, λίγο παχουλή –η ίδια περιγράφει τον εαυτό της ως “plus size woman”. Πριν από λίγο καιρό, είχε μια πολύ ωραία ιδέα: Θα έστελνε μια απλή φωτογραφία της (με αδιάφορο φωτισμό, και χωρίς μακιγιάζ) σε 21 γραφίστες (photoshop experts, όπως το θέτει η ίδια) και θα τους ζητούσε να «την κάνουν όμορφη». Μόνο αυτό, χωρίς να ζητήσει καμία συγκεκριμένη επέμβαση στη φωτογραφία της.

Θα την έκαναν, άραγε, πιο αδύνατη; Θα άλλαζαν τα μαλλιά της; Θα πείραζαν μόνο τον φωτισμό και τα χρώματα της φωτογραφίας, ή θα προσέθεταν μακιγιάζ στο πρόσωπό της; Και πόσο διαφορετικά θα ήταν τα αποτελέσματα, ανάλογα με τα πρότυπα ομορφιάς που κυριαρχούν σε κάθε περιοχή του πλανήτη;

Το αποτέλεσμα του πειράματος, όπως ίσως θα μαντέψατε εξ αρχής, ήταν άκρως ενδιαφέρον: Μόλις τρεις από τους 21 γραφίστες που επιμελήθηκαν την φωτογραφία της Marie επέλεξαν να την «αδυνατίσουν». Οι υπόλοιποι επικεντρώθηκαν σε άλλες «βελτιώσεις», ανάλογο με το τι θεωρούσε ο καθένας όμορφο. Και τελικά, όλοι την έκαναν όντως όμορφη.

Να μερικά παραδείγματα:

Αυστραλία


Ουκρανία


Ουρουγουάη


Πακιστάν


Σερβία


Σρι Λάνκα


Τζαμάικα


Βιετνάμ


Βουλγαρία


ΗΠΑ


Ινδία


Ιταλία


Καναδάς


Μεξικό


Μπαγκλαντές


Και μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: Η Marie προσέγγισε τρεις –απ’ όσο μπορούσε να ξέρει άγνωστους μεταξύ τους– γραφίστες από την Ισλανδία, για να συμμετάσχουν στο πείραμά της. Και από τους τρεις έλαβε περίπου την ίδια απάντηση: «δεν το κάνουμε αυτό/ δεν δουλεύω με το photoshop/ δεν πιστεύω στη ‘βελτίωση’ της φυσικής ομορφιάς των ανθρώπων».

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενό της στο Bustle.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v