Σταματά την απεργία πείνας ο Ν. Ρωμανός

Μετά την κατάθεση της διορθωτικής τροπολογίας στη Βουλή, ο Νίκος Ρωμανός σταματά την απεργία πείνας. Με «βραχιολάκι» θα παρακολουθούν οι κρατούμενοι τα μαθήματα.
Σταματά την απεργία πείνας ο Ν. Ρωμανός
 Μετά από 31 ημέρες απεργίας πείνας, ο Νίκος Ρωμανός βλέπει το βασικό του αίτημα να ικανοποιείται. Ύστερα από την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο νεαρός κρατούμενος σταμάτησε την απεργία πείνας και δίψας, καθώς πλέον βάσει νόμου θα έχει το δικαίωμα να παρακολουθήσει τα μαθήματα στη σχολή του.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή σήμερα, κατέθεσε τροπολογία η οποία προβλέπει τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών σε κρατούμενους φοιτητές με ηλεκτρονική παρακολούθηση, με την προϋπόθεση να έχουν ολοκληρώσει εξ αποστάσεως την επιτυχή παρακολούθηση του 1/3 των μαθημάτων και εργαστηρίων. Προηγήθηκε παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος κάλεσε τον πρωθυπουργό και του ζήτησε να βρεθεί λύση.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε «νίκη» του απεργού πείνας την συγκεκριμένη τροποποίηση.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v