Δωρεάν φρούτα στα δημοτικά σχολεία!

Ξεκινά στις 22 Οκτωβρίου το πιλοτικό πρόγραμμα διανομής δωρεάν φρούτων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Δωρεάν φρούτα στα δημοτικά σχολεία!
Δωρεάν φρούτα θα διανέμονται στα δημοτικά σχολεία από την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014. Το πρόγραμμα, που εφαρμόζεται προς το παρόν πιλοτικά, είναι πρωτοβουλία των υπουργείων Ανάπτυξης και Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με τους Οργανισμούς Κεντρικής Αγοράς και Αλιείας Αθήνας και Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης.

Συνολικά, θα διανεμηθούν τους επόμενους έξι μήνες 18.500 συσκευασίες εποχικών φρούτων σε 3.025 μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Τα δεκατρία δημοτικά σχολεία που συμμετέχουν στην δράση «Βάζω το φρούτο στη ζωή του παιδιού μου» ανήκουν στους δήμους Περιστερίου, Αγίας Βαρβάρας, Αθήνας, Πεντέλης-Μελισσίων και Αμπελοκήπων-Μενεμένης Θεσσαλονίκης.

Στόχος του προγράμματος είναι να φέρει τους μικρούς μαθητές πιο κοντά στη διατροφική αξία των φρούτων, καθώς τα προϊόντα θα διανέμονται μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα σε συνδυασμό με ειδικό ενημερωτικό υλικό που επιμελήθηκαν παιδο-διατροφολόγοι. Τα φρούτα που θα διανεμηθούν θα είναι σε συσκευασίες φιλικές για χρήση από παιδιά.

Η εκπαιδευτική δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των οργανισμών Κεντρικής Αγοράς και Αλιείας Αθήνας και Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης, οι οποίοι εποπτεύονται από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v