Δωρεάν σεμινάρια 2014 και… άλλα για να μάθετε

Πότε δεν είναι αργά για γνώση, πόσο μάλλον όταν αυτή μας παρέχεται δωρεάν. Ξεχωρίζουμε οκτώ τέτοιας φιλοσοφίας εκδηλώσεις για να… μάθετε.
Δωρεάν σεμινάρια 2014 και… άλλα για να μάθετε
Η γνώση είναι δύναμη, όμως στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η γνώση κοστίζει- ενίοτε αρκετά ακριβά. Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις, οι οποίες μας δίνουν τη δυνατότητα να αντλήσουμε πληροφορίες για ενδιαφέροντα θέματα που άπτονται της καθημερινότητάς μας μέσα από εργαστήρια, σεμινάρια και διαλέξεις.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικές τέτοιες ενδιαφέρουσες ευκαιρίες και αφορμές για μάθηση.

* Στην Σχολή Αυτογνωσίας (Αλεξάνδρου Ασημακοπούλου 9, Αγ. Δημήτριος) θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου στις 18.30 δωρεάν διάλεξη με θέμα "Σχολές Γονέων στην Σύγχρονη Ελληνική Οικογένεια". Η διάλεξη θα γίνει από την Άννα Σολωμού, Εκπαιδευμένη Συντονίστρια Σχολών Γονέων.

* Το Θέατρο της Ημέρας (Γεννηματά 20, Αθήνα), διοργανώνει για ακόμα έναν χρόνο τη καθιερωμένη Βιωματική Ημερίδα με θέμα: «Το Θεατρικό Παιχνίδι και οι διαστάσεις του» με εισηγητή τον κ. Λάκη Κουρετζή, Παιδαγωγό, Σκηνοθέτη, Συγγραφέα, επίτιμο διδάκτορα του Παν/μίου Αθηνών και Δημιουργό της μεθόδου του Θεατρικού Παιχνιδιού. Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς, ψυχολόγους, ηθοποιούς, φοιτητές κ.α. και θα πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου στις 10.30.

* Ο Σύλλογος Ελληνίδων Επιστημόνων οργανώνει νέα τμήματα για δωρεάν εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας, τα μαθήματα στα οποία θα γίνονται ένα δίωρο την εβδομάδα στα γραφεία του Συνδέσμου (Βουλής 44Α, 1ος όροφος, Πλατεία Συντάγματος) και θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2015). Τα μαθήματα ξεκινούν τον Οκτώβριο, ενώ δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να κάνετε μέχρι και την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, στέλνοντας mail στο [email protected].

* Μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, ο Γιώργος Σιώρας-Δεληγιάννης παραδίδει δωρεάν μαθήματα γιόγκα στο Συνεργατικό Στούντιο Λάθος Κίνηση (Πλατεία Ελευθερίας 25, 6ος όροφος). Τα μαθήματα γίνονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη 18.30 με 20.00 (αρχάριοι) και κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 20.30 με 22.00 (προχωρημένοι). Δηλώστε συμμετοχή στο τηλ: 6946286026.

* Το Telecoms Lab - Net Media Lab του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» διοργανώνει δωρεάν σεμινάριο επτά διαλέξεων με τίτλο Εισαγωγή στα Εργαλεία Αξιολόγησης και Προγράμματα Παρέμβασης των Μαθητών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες» στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος», το οποίο θα διεξαχθεί 4 φορές και συγκεκριμένα το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρες 09:30-13:30 και 14:30-18:30 αντίστοιχα. Δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να κάνετε μέχρι και την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου, κάνοντας κλικ εδώ. Το αναλυτικό πρόγραμμα των σεμιναρίων μπορείτε να βρείτε στα Σχετικά Έγγραφα του άρθρου. Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 210-6503124, 3230.

* Το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου και ο Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΚΑΠΑ) του Δήμου Φιλοθέης μας προσκαλούν να γνωρίσουμε μέσα από ξεναγήσεις, την Υπαίθρια Γλυπτοθήκη του Ψυχικού, κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα στις 12.00 το μεσημέρι.

* Για όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τι σημαίνει αυτοσχεδιασμός, το Improvibe (Bασιλείου Μακεδόνος 2, τηλ: 6955461615) διοργανώνει δωρεάν εργαστήρι την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου στις 13.45, με στόχο να μας δείξει πόσο εύκολο και ξεκαρδιστικό είναι να αυτοσχεδιάζουμε και να είμαστε ανέτοιμοι να προσαρμοστούμε σε οποιοδήποτε απρόσμενο ερέθισμα.

* Θέλετε να ανακαλύψετε την τέχνη του Σιάτσου; Του Thai Massage; Το Oriental Medicine and Shiatsu Training Centre (Ερμού 86, τηλ: 2106440023) σας προσκαλεί να μάθετε τα πάντα για τις εναλλακτικές θεραπείες μέσα από ημερίδες γνωριμίας και βιωματικά εργαστήρια, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στις 14 Σεπτεμβρίου στις 17.30 και στις 21 Σεπτεμβρίου την ίδια ώρα.

Επιμέλεια: Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v