Στην 60η θέση η Αθήνα στις επιλογές των τουριστών

Φέτος η Αθήνα βρίσκεται στην 60η θέση ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς πόλεις του κόσμου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τουριστικών αφίξεων.
Στην 60η θέση η Αθήνα στις επιλογές των τουριστών
Στην ετήσια έκθεση του «Κέντρου MasterCard για την Ανάπτυξη χωρίς Αποκλεισμούς» , που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, ανακοινώθηκε η λίστα με τις πιο δημοφιλείς πόλεις για τους ξένους ταξιδιώτες. Φέτος η Αθήνα βρέθηκε στην 60η θέση, καθώς υπολογίζεται ότι θα φιλοξενήσει 1.877.716 τουρίστες. Συγκριτικά, το Λονδίνο, το οποίο πήρε τα πρωτεία στην λίστα, αναμένεται να δεχτεί 18.700.000 τουρίστες το 2014 που θα αφήσουν στην πόλη πάνω από 19 δις. ευρώ.

Ο επικεφαλής Οικονομικών του "Κέντρου Mastercard" δρ Γιούνα Χέντρικ Γουάν δήλωσε σχετικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «η Αθήνα έχει πολύ μεγάλες προοπτικές να γίνει ένας από τους κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο. Αλλά τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, ολόκληρη η ευρωζώνη έχει επηρεαστεί. Αν δούμε ποιοι είναι οι επισκέπτες της, θα παρατηρήσουμε ότι οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονται από άλλες χώρες της ευρωζώνης. Έτσι, παρά τα προβλήματα της, ανεργία, λιτότητα κλπ, η Αθήνα παραμένει το ίδιο ακριβή, όπως και πριν την οικονομική κρίση, για τους Ευρωπαίους».

Ο δρ Γιούνα Χέντρικ Γουάν επίσης προσθέτει ότι τα βασικά στοιχεία που κάνουν μια πόλη κορυφαίο προορισμό για τους ξένους τουρίστες είναι δύο. «Το πρώτο είναι να έχει αυθεντικά, μοναδικά αξιοθέατα. Και αυτά -χωρίς καμία αμφιβολία- τα έχει η Αθήνα. Το δεύτερο είναι να έχει τις κατάλληλες υποδομές. Όπως π.χ. ξενοδοχεία, από πολύ ακριβά μέχρι πιο οικονομικά. Άψογο συγκοινωνιακό δίκτυο, που να είναι εύχρηστο, να καλύπτει όλες τις περιοχές και να λειτουργεί 24 ώρες".

Όπως τονίζει η έκθεση, πλέον, η ανάπτυξη των σύγχρονων Οικονομιών δεν στηρίζεται στα κράτη αλλά στην ανάπτυξη των μεγάλων πόλεων, οι οποίες ουσιαστικά αποτελούν την ατμομηχανή όλης της χώρας.

Μετά το Λονδίνο ακολουθούν η Μπανγκόκ με 16,42 εκατ. επισκέπτες για το 2014, το Παρίσι (15,57 εκατ.), η Σιγκαπούρη (12,47 εκατ.), το Ντουμπάι (11,95 εκατ.), η Νέα Υόρκη (11,81 εκατ.), η Κωνσταντινούπολη (11,60 εκατ.), η Κουάλα Λουμπούρ (10,81 εκατ.), το Χονγκ Κονγκ (8,84 εκατ.) και τη δεκάδα συμπληρώνει η Σεούλ (8,63 εκατ.).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v