Προσοχή στον νέο επικίνδυνο ιό του Facebook!

Ένας νέος ιός διαδίδεται τις τελευταίες ημέρες στο Facebook – μάθετε πώς θα αναγνωρίσετε τον κίνδυνο και πώς θα προστατεύσετε το προφίλ σας.
Προσοχή στον νέο επικίνδυνο ιό του Facebook!
Νέος ηλεκτρονικός ιός διαδίδεται με γρήγορους ρυθμούς τις τελευταίες ημέρες στο Facebook, έχοντας ανησυχήσει τους χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.

Ο ιός, αφού «προσβάλει» τον χρήστη, στέλνει προσωπικά μηνύματα στους φίλους του, τα οποία είτε περιέχουν προσβλητικό περιεχόμενο, είτε τους προειδοποιούν για (ανύπαρκτες στην πραγματικότητα) φωτογραφίες και video που εντόπισαν στο διαδίκτυο. Παράλληλα, επισυνάπτει και ένα link με συνημμένο αρχείο.

Αφού οι ανυποψίαστοι παραλήπτες του μηνύματος το ανοίξουν, τότε αυτομάτως το μήνυμα στέλνεται και στους δικούς τους φίλους. Για να αποφύγετε την «προσβολή» από τον ιό, σβήστε τα ύποπτα μηνύματα που δέχεστε, ενώ αν «κολλήσετε» τον ιό, καθαρίστε την προσωρινή μνήμη όλων των browsers του υπολογιστή σας (history, cookies, temporary files, κλπ), αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας και, σε περίπτωση που δεν το έχετε κάνει ήδη, ενημερώστε το antivirus πρόγραμμα του υπολογιστή.

Μερικά ενδεικτικά παραδείγματα επικίνδυνων μηνυμάτων με συνημμένα αρχεία “rar” ή «zip» είναι τα ακόλουθα:

-πολυ κακο εγινε
makelio.rar
-δες να παθεις
paralia.rar
-CRAZY PHOTOS !!(of me)
ugly.rar
-terma xalia
avi.rar
-τι φιλος εισαι
malaka.rar
-just for you ok??
vid8558.rar
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v