ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Μπεχράκης κατά Καμίνη για τη χορηγία εταιρείας καπνού

Η ανάπλαση μιας γειτονιάς της Αθήνας με χορηγία γνωστής εταιρίας καπνού, έγινε αιτία για την έντονη αντίδραση του Παναγιώτη Μπεχράκη κατά του Γιώργου Καμίνη.

Μπεχράκης κατά Καμίνη για τη χορηγία εταιρείας καπνού

Οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες αυξάνονται και πληθύνονται σε μια εποχή όπου ο ιδιωτικός τομέας αντικαθιστά σε ολοένα και περισσότερες περιπτώσεις το Δημόσιο. Όμως ορισμένες εξ’ αυτών διεγείρουν ερωτήματα σχετικά με τα νομικά ή/και ηθικά τους όρια.

Τρανό παράδειγμα, η ανάπλαση μιας γειτονιάς της Αθήνας με χορηγία γνωστή εταιρία καπνού. Με επιστολή του στον δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη, την οποία κοινοποιεί στον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, ο κ. Παναγιώτης Μπεχράκης, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος κάνει λόγο για έμμεση διαφήμιση του καπνίσματος:

«Το όφελος από την ανάπλαση μιας γειτονιάς, δεν μπορεί ποτέ να εξισορροπήσει τον αρνητικό συμβολισμό της συνεργασίας του θεσμού, που εκπροσωπείτε, με εμπορικά συμφέροντα, που καταστρέφουν το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, πίσω από τέτοιου είδους 'αγνές' χορηγίες, η καπνοβιομηχανία κρύβει τη διαφήμιση του καπνίσματος και την προώθηση προϊόντων καπνού:

«Γίνεται, δηλαδή, μία μεθοδευμένη εκμετάλλευση της κοινωνικής σας ευαισθησίας και της οικονομικής κρίσης της χώρας, προκειμένου να διαφημιστεί και να προωθηθεί το κάπνισμα και τα προϊόντα καπνού, που ουσιαστικά καταστρέφουν τη Δημόσια Υγεία και την οικονομία των ασφαλιστικών μας φορέων, άρα συνδέονται αιτιολογικά με την κρίση αυτή»

Διαβάστε περισσότερα και δείτε όλη την επιστολή στο Iatronet.
 
Πηγή: Iatronet

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2