Τα πιο εκνευριστικά φανάρια της Αθήνας

Ροή με το σταγονόμετρο, μούτζες, κορναρίσματα και άφθονα κοσμητικά στην αναμονή. Αυτά είναι τα χειρότερα φανάρια της πόλης.
Τα πιο εκνευριστικά φανάρια της Αθήνας
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Αθήνα, αλλά και στους άξονες που την συνδέουν με τα προάστια, λόγω κίνησης δεν είναι κάτι καινούργιο. Υπάρχει, το υφιστάμεθα, το έχουμε (κατά κάποιον τρόπο) συνηθίσει. Όμως όπως φαίνεται, κάποιοι έχουν βάλει σαν στόχο να τρολάρουν τον Έλληνα οδηγό, βάζοντάς του και ορισμένα επιπλέον εμπόδια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα λεγόμενα «φανάρια των 3 δευτερολέπτων».

Είναι εκείνα τα φανάρια που είναι έτσι ρυθμισμένα ώστε να αφήνουν να περνούν το πολύ τέσσερα αυτοκίνητα. Αν μάλιστα, ο πρώτος οδηγός δεν είναι… γνώστης της κατάστασης, πιθανώς να περάσουν μόνο δύο. Σε κάθε περίπτωση, αυτό σημαίνει μεγάλη αναμονή για όλη την τεράστια ουρά οδηγών που έχει σχηματιστεί από πίσω, κορνάρισμα, κοσμητικά επίθετα και αρκετές φορές ακόμα και ξύλο. Σας θυμίζουν κάτι οι παραπάνω εικόνες; Τότε σίγουρα έχετε βρεθεί σε κάποιο από τα παρακάτω. Αν πάλι όχι, δείτε που βρίσκονται τα… χειρότερα και αποφύγετέ τα πάση θυσία.

* Το φανάρι στη συμβολή της Λεωφόρου Βουλιαγμένης με την Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου στη Γλυφάδα. Σε κάθε πράσινο περνούν το πολύ τέσσερα αυτοκίνητα, συν οι εξυπνάκηδες που χώνονται μπροστά για να μην περιμένουν στην ουρά. Η μούτζα πάει σύννεφο.

* Στην πλατεία της Γλυφάδας επίσης, στο φανάρι που βρίσκεται στην οδό Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά προς Λαζαράκη, μπροστά από τα Goodys. Το πράσινο φανάρι κρατά ελάχιστα δευτερόλεπτα, ενώ το κόκκινο περίπου ένα ολόκληρο τέταρτο!

* Το φανάρι το οποίο συνδέει τον κόμβο της Βαρυμπόμπης με την Εθνική Οδό. Και εδώ περνούν περίπου τέσσερα αυτοκίνητα ανά πράσινο και τον μισό από τον ελάχιστο χρόνο που έχει μείνει τον τρώνε οι οδηγοί που έχουν ήδη περάσει από τις άλλες κατευθύνσεις και με κόκκινο. Όπως λένε όσοι είχαν την… τύχη να βρεθούν σε αυτό το φανάρι «Σου έρχεται να πετάξεις το αυτοκίνητο σε έναν γκρεμό και να πάρεις ποδήλατο».

* To εφιαλτικό φανάρι στον παράδρομο της Κηφισίας που βγάζει στην Παπανικολή.


* Το φανάρι στην λεωφόρο Πεντέλης στα Μελίσσια, το οποίο στρίβει αριστερά για το Σισμανόγλειο. Εκτός του ότι το πράσινο διαρκεί ελάχιστα δευτερόλεπτα, η αριστερή στροφή «χωράει» μόνο μια λωρίδα αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα η δεύτερη λωρίδα που περιμένει επίσης στο φανάρι να μπλοκάρει ολόκληρη την Λεωφόρο.

* Το… θρυλικό φανάρι επί της Κηφισού το οποίο στρίβει αριστερά για Ιερά Οδό. Είναι ο μόνιμος λόγος για τον οποίο η Εθνική «πήζει» σε εκείνο το σημείο, καθώς αφήνει να περάσουν το πολύ πέντε αυτοκίνητα.

* Το φανάρι της οδού Πεντέλης, στην έξοδο για Κηφισίας στο Μαρούσι. Ο πανικός που προκαλείται τις πρωινές ώρες στην Κηφισίας, οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό σε αυτό. Ανοίγει για ελάχιστα δευτερόλεπτα, ενώ μαρτυρίες κάνουν λόγο για μέχρι και 20 λεπτά αναμονή τις πρωινές ώρες.

* Το φανάρι στην συμβολή των οδών Αγίας Παρασκευής και Μεσογείων. Τουλάχιστον 15 λεπτά αναμονή. Τα εικονοστάσια που βρίσκονται στην εκκλησία ακριβώς απέναντι στην πλατεία Αγίας Παρασκευής έχουν ταρακουνηθεί ουκ ολίγες φορές από τις βλαστημίες των απελπισμένων οδηγών.

* Το φανάρι στην συμβολή της οδού Αμφιθέας με την Παραλιακή. Ανάβει περίπου μια φορά κάθε πέντε λεπτά, ενώ αν η Παραλιακή είναι «πηγμένη», οι οδηγοί που πέρασαν με πράσινο, καταλήγουν να περιμένουν στην μέση της Ποσειδώνος.

* Το φανάρι στη συμβολή των οδών Αγίου Κωσταντίνου και Κηφισίας, στο Μαρούσι. Σε μία και μοναδική λωρίδα, υπάρχει πορτοκαλί φανάρι για αριστερά στην Χρυσοστόμου Σμύρνης και παράλληλα ουρά για όσους θέλουν να βγουν στην Κηφισίας ή να περάσουν απέναντι στην Πάρνωνος. Κόλαση.

Τα φανάρια των 2 δευτερολέπτων


Ακόμα πιο σύντομα, ακόμα πιο εφιαλτικά.

* Το φανάρι στην συμβολή της Λεωφόρου Κύμης με την Κωλοκοτρώνη στο Νέο Ηράκλειο. Ανοίγει ρεαλιστικά για ένα μόνο δευτερόλεπτο.

* Το φανάρι στη συμβολή Λασκαράτου και Ηρακλείου στην Αθήνα στα Άνω Πατήσια. Ζήτημα να περάσουν δύο αυτοκίνητα.

* Το φανάρι στην συμβολή της Πανόρμου με την Αλεξάνδρας. Εξυπηρετεί όσους θέλουν να στρίψουν δεξιά, αριστερά και όσους θέλουν να φύγουν ευθεία. Η πλειοψηφία των οδηγών περνούν με κόκκινο, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη συμφόρηση στην Αλεξάνδρας.

* Το φανάρι στη συμβολή της Λουκάρεως με την Αλεξάνδρας στο ύψος των Δικαστηρίων.

* Το φανάρι στη συμβολή των οδών Παλαμά και Δημοκρατίας. Χαρακτηρίζεται από τους επαγγελματίες οδηγούς ως «κόλαση», καθώς δεν υπάρχει καμία αστυνόμευση και όλοι οι οδηγοί περνάνε… όπως λάχει.

* Το φανάρι στην Κανάρη που βγάζει στη Σόλωνος.

* Το φανάρι στην πλατεία του Κολωνακίου, στη συμβολή των οδών Κανάρη και Πατριάρχου Ιωακείμ. Τα αυτοκίνητα στρίβου και δεξιά και αριστερά, το φανάρι ανοίγει για ελάχιστο χρονικό διάστημα και μπορείτε κάλλιστα να κάνετε και τα ψώνια σας στη κυριλέ πιάτσα μέχρι να ανοίξει ξανά το πράσινο. Και καφεδάκι στο χέρι για μετά.

* Το φανάρι που βγάζει στην Κηφισίας από την Όθωνος στην Κηφισιά. Το τραγικό σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι και με πράσινο να περάσει κάποιος, το πιθανότερο είναι να μείνει στην… μέση της Κηφισίας μπλοκαρισμένος.

* Το φανάρι έξω από τις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά στην Παραλιακή. Αν αποφασίσετε να αθληθείτε κάποια στιγμή, πιθανώς να χρειαστεί να εξασκήσετε και τις ικανότητές σας στην yoga μετά. Επίσης, θα έχετε χρόνο για τις απαραίτητες διατάσεις μέσα στο αυτοκίνητο. Τουλάχιστον δέκα λεπτά αναμονή.

* Το φανάρι στην Καυταντζόγλου και Πατησίων το οποίο βγάζει στη Γαλατσίου και εκείνο στην Ευγενίου Καραβία και Πατησίων στα Κάτω Πατήσια. Εξίσου θρυλικά.

Εσάς πιο είναι το αγαπημένο… χειρότερο φανάρι που έχετε συναντήσει στον δρόμο;

Μοιραστείτε το μαζί μας και ίσως σώσετε μια ψυχή από έναν ατέρμονο κύκλο βασανιστηρίων στην θέση του οδηγού.

Ευχαριστούμε τους επαγγελματίες οδηγούς Θεόδωρο Φέτση και Γιώργο Σκρέμπο για την πολύτιμη συνεισφορά τους, όπως επίσης και τους φίλους μας στο Facebook που μοιράστηκαν μαζί μας τον καημό τους.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v