Η αιθαλομίχλη φέρνει... δωρεάν ρεύμα

Οι δικαιούχοι του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ θα έχουν δωρεάν ρεύμα τις ημέρες με αιθαλομίχλη, δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος.
Η αιθαλομίχλη φέρνει... δωρεάν ρεύμα
Δωρεάν θα είναι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για όσους έχουν κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, τις ημέρες που καταγράφεται αυξημένη αιθαλομίχλη. Αυτό είναι το μέτρο που ανακοίνωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης, προκειμένου να περιοριστεί η χρήση των τζακιών και να μειωθούν οι υπερβάσεις των αιωρούμενων σωματιδίων.

Συγκεκριμένα, το δωρεάν ρεύμα θα παρέχεται για τις ημέρες που τα αιωρούμενα σωματίδια θα ξεπερνούν το όριο του 150 mg/ m3 και θα υπολογίζεται για διπλάσιες ημέρες από όσες καταγράφονται οι υπερβάσεις. Αυτό σημαίνει ότι αν για παράδειγμα παρατηρηθεί αιθαλομίχλη 5 φορές μέσα στο δίμηνο, ο λογαριασμός της ΔΕΗ θα υπολογιστεί με δωρεάν ρεύμα για 10 ημέρες. Η ρύθμιση, όμως, αφορά μόνο τους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος θα ανακοινώνει τις υπερβάσεις του ορίου των αιωρούμενων σωματιδίων, προκειμένου οι πολίτες να γνωρίζουν πότε τίθεται σε ισχύ το μέτρο. Παράλληλα, ο υπουργός Περιβάλλοντος διαβεβαίωσε ότι δεν θα κόβεται το ρεύμα στους "αδύναμους" Έλληνες, ενώ επισήμανε ότι θα δίνεται έκπτωση έως 70% στο ρεύμα για τους χώρους των κοινωνικών δομών της εκκλησίας, των δήμων και των ΜΚΟ.

«Θα δίνουμε ηλεκτρικό ρεύμα με πολύ μεγάλη έκπτωση, έως 70%, σε όλες τις κοινωνικές δομές της Εκκλησίας, των δήμων και της κοινωνίας των πολιτών. Εκτιμούμε ότι πρέπει να είναι πάνω από 2.000-3.000 αυτές οι δομές, διότι πραγματικά η εικόνα που έχουμε από όλη την Ελλάδα είναι ότι υπάρχουν πολλές ομάδες συνανθρώπων μας που χωρίς δημοσιότητα παρέχουν αλληλεγγύη με πολύ ανθρωπιά. Είναι και τα κοινωνικά συσσίτια και τα κοινωνικά παντοπωλεία και τα κοινωνικά φαρμακεία, όλες αυτές οι δομές» είπε.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v