Το bar της… ΕΥΠ στα Εξάρχεια

Παρακολουθήσεις υπόπτων σε καφετέρια παγιδευμένη με κοριούς φαίνεται ότι έκανε η ΕΥΠ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος.
Το bar της… ΕΥΠ στα Εξάρχεια
Σφηνάκια με… κοριούς φαίνεται ότι σέρβιρε η Εθνική Υπηρεσία Παρακολούθησης σε μπαρ των Εξαρχείων, με σκοπό να συλλέξει πληροφορίες για τη δράση αντιεξουσιαστών.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα», το συγκεκριμένο μαγαζί που δεν κατονομάζεται, βρισκόταν κοντά στην πλατεία Εξαρχείων και ήταν γεμάτο με «κοριούς», συστήματα ακρόασης χώρων και ειδικό λογισμικό ανάλυσης οπτικού υλικού για την ταυτοποίηση δραστών σε παράνομες ενέργειες.

Το μαγαζί έκλεισε λίγες εβδομάδες πριν από τα τέλη του 2008, όταν οι τότε επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, είχαν κρίνει ότι ο χώρος των αντιεξουσιαστών είχε ηρεμήσει και δεν υπήρχε κανένας λόγος λειτουργίας του νυχτερινού κέντρου της ΕΥΠ στην πλατεία Εξαρχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η λειτουργία του μπαρ ήταν έργο της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας της Γ' Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ, η οποία ιδρύθηκε το 1999 και χρηματοδοτείται από κοινοτικά κονδύλια που προορίζονταν για την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Αντιμετώπισης της Απάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v