8 λόγοι να χαίρεστε που είστε singles

Δεν δίνετε λογαριασμό, φλερτάρετε όσο θέλετε, βλέπετε περισσότερο τους φίλους σας και άλλοι πέντε λόγοι που θα πρέπει να χαμογελάτε που είστε singles.
8 λόγοι να χαίρεστε που είστε singles
Είστε singles; Τόσο το καλύτερο. Μπορεί ώρες-ώρες το κρεβάτι να μοιάζει υπερβολικά μεγάλο, αλλά σκεφτείτε ότι βρίσκεται όλο στη διάθεσή σας. Μπορεί κάποιες φορές να σας λείπει εκείνος ή εκείνη, αλλά σκεφτείτε ότι έχετε κι άλλους ανθρώπους στη ζωή σας. Μπορεί μόλις να χωρίσατε και ούτε να θέλετε να σκέφτεστε πώς θα είναι τα φετινά Χριστούγεννα, αλλά σκεφτείτε… τους παρακάτω οκτώ λόγους που συγκεντρώσαμε, για να διαπιστώσετε πως η εργένικη ζωή έχει και τα (πολύ) καλά της.

*Δεν χρειάζεται να δίνετε λογαριασμό σε κανέναν
Επιστρέφετε στο σπίτι τα ξημερώματα, χωρίς να ανησυχείτε για γκρίνια. Ασχολείστε με ό,τι θέλετε μέσα στην ημέρα, χωρίς να χρειάζεται να «χτυπάτε κάρτα» με SMS ανά δίωρο για να μην ανησυχεί. Βγαίνετε με την παρέα σας, χωρίς να νιώθετε τύψεις ή την ανάγκη να δικαιολογηθείτε γιατί «χάνετε χρόνο από την σχέση σας».

*Δεν χρειάζεται να «αυτολογοκρίνεστε» στο φλερτ
Κάθε πάρτι, κάθε βραδινό ξενύχτι, κάθε ποτό στο αγαπημένο σας μπαράκι μπορεί να γίνει αφορμή για γνωριμία, για «παιχνίδι» με τα μάτια, για κεράσματα και χορό με αγνώστους, χωρίς να πρέπει να σκέφτεστε για δεσμεύσεις, απαγορεύσεις και μονογαμικές υποχρεώσεις.

*Δεν χρειάζεται να κάνετε συμβιβασμούς
Εκείνη θέλει να βλέπει Sex and the City και εσείς ποδόσφαιρο. Ή εκείνος προτιμά θάλασσα και εσείς βουνό. Αυτός την αριστερή πλευρά του κρεβατιού, κι εσείς το ίδιο. Αυτή θέλει να βάλετε «in a relationship» στο Facebook κι εσείς σιχαίνεστε όσο τίποτα τις δημόσιες ταμπέλες μιας σχέσης. Η ιδιότητα του single σας απαλλάσσει από όλα τα παραπάνω προβλήματα.

*Μπορείτε να εστιάσετε στην καριέρα σας
Αν οι θυσιασμένες καριέρες για έρωτες που τελικά δεν κράτησαν ήταν βαρέλια με πετρέλαιο, η ανθρωπότητα θα είχε λύσει διά παντός τα ενεργειακά της προβλήματα. Συχνά οι σχέσεις μας αποσπούν την προσοχή από τους επαγγελματικούς μας στόχους, κάτι θεμιτό μεν για έναν ερωτευμένο άνθρωπο που θέλει να χαρεί την στιγμή, αλλά μακροπρόθεσμα, η θυσία αυτή θα γυρίσει μπούμερανγκ στην σχέση «που του στέρησε την εξέλιξη».

*Δεν υπάρχει ο κίνδυνος να «χαθείτε» με τους φίλους σας
Ούτε να βρεθείτε μπροστά σε διλήμματα-τελεσίγραφα, όπως «προτιμάς να βγεις με τους φίλους σου ή με εμένα» ή «τι εννοείς θέλεις να πας διακοπές με τους κολλητούς/τις κολλητές σου;». Και κάπως έτσι, θα αντιληφθείτε πως, εκεί που οι έρωτες χάνονται, η φιλία αποτελεί ίσως τον πιο σταθερό παράγοντα ευτυχίας και ασφάλειας στην ζωή σας.

*Δεν χρειάζεται να κρύβετε το παρελθόν σας
Δεν είστε υποχρεωμένοι να καταχωνιάσετε τις φωτογραφίες και τα δώρα των πρώην, να σβήνετε τις παλιές σας ιστορίες από τα social media και να προσαρμόζετε τις διηγήσεις για το παρελθόν σας, σύμφωνα με τα ζηλοτυπικά standards της εκάστοτε σχέσης σας.

*Λιγότεροι καβγάδες, λιγότερα κλάματα
Οι σχέσεις έχουν φυσικά τα καλά τους, αλλά αναπόφευκτα, έχουν και τις πολύ άσχημες στιγμές τους, που ποικίλουν από ένα απλό καβγαδάκι εξαιτίας κάποιας παρεξήγησης μέχρι μεγαλειώδεις καβγάδες που σας βγάζουν εκτός εαυτού, φωνές που ξεσηκώνουν την πολυκατοικία και σκηνές απείρου κάλλους σε δημόσιους χώρους, που αν είχατε την ψυχραιμία να αναλογιστείτε, θα κοκκινίζατε από ντροπή για το πώς μπορούν να σε παρασύρουν οι «ορμόνες του έρωτα».

*Μπορείτε να είστε πιο χαλαροί με την εμφάνισή σας
Μπορείτε να κυκλοφορείτε στο σπίτι σας με το φαρδύ σας t-shirt, να μην χρειάζεται να αγχώνεστε αν δεν προλάβατε να ξυριστείτε, να φοράτε τα ρούχα που δεν του/της άρεσαν, να μην σας ενοχλήσει που πήρατε δύο κιλάκια και τελικά… να βάψετε τις κουρτίνες στο χρώμα που μισούσε, όχι για να τον/την εκδικηθείτε, αλλά γιατί απλώς μπορείτε.

Γ.Κ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v