Η Αθήνα συγκεντρώνει σχολικά είδη για καλό σκοπό

Αυτό το σαββατοκύριακο οι Αθηναίοι συγκεντρώνουν σχολικά είδη για τα παιδιά που έχουν ανάγκη, με πρωτοβουλία των Atenistas και του πολυχώρου Χυτήριο.
Η Αθήνα συγκεντρώνει σχολικά είδη για καλό σκοπό
Τετράδια, μολύβια, κασετίνες, χάρακες, είδη ζωγραφικής, λεξικά… Για να γεμίσει η σχολική τσάντα κάθε παιδιού απαιτείται ένα ικανό ποσό, που ωστόσο δεν έχουν όλοι οι γονείς την οικονομική δυνατότητα να διαθέσουν. Γι’ αυτό τον λόγο, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δύο αθηναϊκές οργανώσεις φροντίζουν να συγκεντρώσουν σχολικά είδη για παιδιά και σχολεία που τα έχουν ανάγκη, καλώντας μας να φέρουμε ό,τι –πολύ ή λίγο- έχουμε σε περίσσευμα.

Συγκεκριμένα, η πρώτη συγκέντρωση ειδών γίνεται με πρωτοβουλία των Atenistas. Στην πρώτη τους δράση για τη νέα σεζόν, καλούν τους Αθηναίους να περάσουν από την πλατεία Κοραή (έξοδος μετρό Πανεπιστήμιο) αυτό το Σάββατο από τις 11 το πρωί ως τις 3 το απόγευμα. Θα συγκεντρωθούν καινούργια σχολικά είδη όπως: σχολικές τσάντες, κασετίνες, γραφική ύλη (μολύβια, στυλό, γόμες, χάρακες κλπ), τετράδια, είδη ζωγραφικής, λεξικά ξένων γλωσσών κ.ά.

Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν σε μαθητές του 1ου ειδικού σχολείου Αγ. Δημητρίου, στη Παιδόπολη Άγιος Ανδρέας, στο Σωματείο Ελληνίδων Καλλιθέας, σε μαθητές στο Δήμο Αχαρνών (σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου), σε μαθητές σχολείων στη περιοχή του Μεταξουργείου και σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου σε οικογένειες στο Πέραμα.

Επιπλέον, από την Παρασκευή ως την Δευτέρα, θα πραγματοποιείται συγκέντρωση σχολικών ειδών και στον πολυχώρο «Χυτήριο» (Ιερά Οδός 44, Γκάζι) με πρωτοβουλία της ομάδας «Η Φυλή των Φίλων», η οποία με σκοπό να καλωσορίσει, να ενισχύσει και να ενθαρρύνει τους μικρούς μαθητές στην έναρξη της σχολικής χρονιάς τους, συντονίζει Δράση Αλληλεγγύης προσφέροντάς τους σχολικά είδη.

Η συγκέντρωση των σχολικών ειδών για μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, θα γίνει την Παρασκευή 13, Σάββατο 14, Κυριακή 15 και Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, και ώρες 18:00-20:30. Τα σχολικά είδη που μπορούν όσοι επιθυμούν να προσφέρουν, περιλαμβάνουν:
Τετράδια, μολύβια, στυλό, γόμες, ξύστρες, μαρκαδόρους, μπλοκ ζωγραφικής, φωτοτυπικό χαρτί, κασετίνες, σχολικές σάκες (μεταχειρισμένες σε καλή κατάσταση). Τα σχολικά είδη θα διατεθούν στο 87ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Κεραμεικού και το Νηπιαγωγείο του, και στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία Γκράβας και Κυψέλης.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v