ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Internet.org: Πρόσβαση στο διαδίκτυο για όλους!

Το Facebook, η Nokia, η Samsung και πολλοί ακόμη κολοσσοί ενώνουν τις δυνάμεις τους, υποσχόμενοι πρόσβαση στο internet για τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Internet.org: Πρόσβαση στο διαδίκτυο για όλους!

«Τα δύο τρίτα του πλανήτη δεν έχουν πρόσβαση στο internet. Φανταστείτε έναν κόσμο στον όποιο όλοι θα είμαστε συνδεδεμένοι». Με αυτό το μήνυμα, η ιστοσελίδα Internet.org ανακοίνωσε την δημιουργία μιας «κοινοπραξίας γιγάντων» της τεχνολογίας, μια συνεργασία με σκοπό να μπορέσουν ακόμη και οι κάτοικοι αναπτυσσόμενων χωρών να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Στους κολοσσούς που συνεργάζονται για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός συμπεριλαμβάνονται το Facebook, η Ericsson, η MediaTek, η Nokia, η Opera, η Qualcomm και η Samsung. Την ίδρυση του internet.org ανακοίνωσε στις 20 Αυγούστου ο πρόεδρος του Facebook, Mark Zuckerberg.

«Όλα όσα έχει κάνει το Facebook σχετίζονται με την ευκαιρία που δίνεται σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο να διασυνδέονται», δήλωσε ο Zuckerberg. «Υπάρχουν τεράστια εμπόδια στην δικτύωση και την συμμετοχή στην οικονομία της γνώσης στις αναπτυσσόμενες χώρες. Το internet.org επιδιώκει να ξεπεράσει αυτές τις προκλήσεις, και μεταξύ άλλων να δώσει πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όσους αυτή τη στιγμή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα», επισήμανε.

Η προσπάθεια των παραπάνω εταιριών θα βασιστεί σε τρεις πυλώνες: Την διευκόλυνση της πρόσβασης μέσω κινήτρων σε νέες εταιρίες ανά τον κόσμο, την μείωση του κόστους της πρόσβασης, μέσω της ανάπτυξης και της υιοθέτησης νέων τεχνολογιών (π.χ. φθηνότερα smartphones) και την δραστική μείωση του όγκου δεδομένων που απαιτούν οι περισσότερες εφαρμογές. Το Facebook για παράδειγμα έχει βάλει στόχο να μειώσει τα MB που απαιτεί η εφαρμογή του κοινωνικού δικτύου από τα 12MB στο 1MB.
Μάθετε περισσότερα στο internet.org, στο δελτίο τύπου της σύμπραξης εδώ και στο παρακάτω video.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2