ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

ΟΗΕ: Εκστρατεία για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ ξεκινά παγκόσμια εκστρατεία με τίτλο «Σε ένα λεπτό, μια οικογένεια μπορεί να χάσει τα πάντα».

ΟΗΕ: Εκστρατεία για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Καθένας θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να βρεθεί στη θέση των προσφύγων. Αυτό είναι το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει η παγκόσμια εκστρατεία «Σε ένα λεπτό, μια οικογένεια μπορεί να χάσει τα πάντα».

Πρόκειται για πρωτοβουλία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, που κάθε χρόνο από το 2001 τιμάται στις 20 Ιουνίου.

Εκείνη την ημέρα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ανά τον κόσμο αφιερώνουν λίγο από το χρόνο τους για να αναγνωρίσουν και να τιμήσουν τη συμβολή όλων όσων ξεριζώθηκαν με τη βία από τα σπίτια τους. Κάθε χρόνο, την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, λαμβάνουν χώρα διάφορες εκδηλώσεις σε πάνω από 100 χώρες, με τη συμμετοχή κυβερνητικών εκπροσώπων, μελών ανθρωπιστικών οργανώσεων, διασημοτήτων, απλών πολιτών και των ίδιων των προσφύγων.

Στόχος της εκστρατείας του ΟΗΕ είναι να υπενθυμίσει στον κόσμο ότι κανένας δεν επιλέγει να γίνει πρόσφυγας και ότι τα αποτελέσματα των συγκρούσεων και των διωγμών πλήττουν πρώτα απ’ όλα τις οικογένειες.

Παράλληλα, το κοινό καλείται να αναλάβει δράση για την υποστήριξη όσων ανθρώπων τρέπονται σε φυγή, καθώς ο καθένας θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να βρεθεί στη θέση τους.

Η εκστρατεία ξεκινάει στις 13 Ιουνίου και θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Δείτε εδώ πώς μπορείτε να στηρίξετε το έργο της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v