Athens Pride 2013: Ένα πολύχρωμο Σάββατο στην Αθήνα

Αυτό το Σάββατο, η Αθήνα βάφεται… πολύχρωμη. Το Athens Pride επιστρέφει με μια γιορτή για την ισότητα - δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.
Athens Pride 2013: Ένα πολύχρωμο Σάββατο στην Αθήνα
Εν μέσω ομοφοβικών εξάρσεων και συζητήσεων περί του δικαιώματος των ομοφυλόφιλων στον γάμο, η αθηναϊκή Γιορτή Υπερηφάνειας επιστρέφει απτόητη για την καθιερωμένη παρέλαση και το πάρτι του Athens Pride που θα βάψει πολύχρωμο το κέντρο της Αθήνας αυτό το Σάββατο.

Το πρόγραμμα του Athens Pride 2013



Μάθετε το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που περιλαμβάνει την παρέλαση, τις συναυλίες στην πλατεία Κλαυθμώνος και τα περίπτερα δεκάδων οργανώσεων από το μεσημέρι του Σαββάτου ως το πρωί της Κυριακής.

12.00: Banner Project – Absent Friends
Άφησε το μήνυμα σου στο πανό της διοργάνωσης, προς τιμή, μνήμη και αλληλεγγύη σε όσες/όσους δεν είναι μαζί μας σήμερα
12.00 – 17.00: Εργαστήριο Πλακάτ
Δώσε το δικό σου χρώμα και λόγο στην Παρέλαση
13.00 17.00: DJ sets
17.00: Εναρκτήριος χαιρετισμός από τον δήμαρχο της Αθήνας κ. Καμίνη
18.00: Zumba Fitness
Πιστοποιημένοι ZUMBΑ Ιnstructors μας ξεσηκώνουν με ξέφρενους ρυθμούς
18.30: Έναρξη Παρέλασης
19.00: ΠΑΡΕΛΑΣΗ με τους QUILOMBO
21.00 – 00.00 ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΥ & ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Welcome παρέλασης από τον GSP
Στην συναυλία συμμετέχουν οι: Nikki Lee, Κούκλες (drag show), Phatjack, Political Show από Colour Youth, Katerine Douska, Wedding Singers, Imam Baildi, Νατάσσα Μποφίλιου, V-Sag.

Το σύνθημα του Athens Pride 2013

«Η μαχητική και μαχόμενη θεά της Σοφίας είναι το ίδιο το πνεύμα της πόλης μας», αναφέρει το δελτίο τύπου της διοργάνωσης για το σύνθημα «Η ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ» με την θεά Αθηνά που βλέπετε στην διπλανή φωτογραφία. «Ο Παρθενώνας, ναός προς τιμή της, το παγκόσμιο σύμβολό της. Φέτος ενστερνιζόμαστε αυτό το σύμβολο στο διπλό και διφορούμενο σύνθημά μας, το εμπλουτίζουμε και το διεκδικούμε:

»Εμείς, οι λεσβίες, οι γκέι άνδρες, οι τρανς γυναίκες και άντρες, οι αμφισεξουαλικές γυναίκες και άντρες (οι LGBT) αυτής της πόλης είμαστε το ίδιο αναπόσπαστο κομμάτι της Αθηνάς, όσο και τα σύμβολά της. Κι αντίστροφα, η πόλη αυτή, μαζί με τα σύμβολά της, μας ανήκει όσο ανήκει σε καθένα και καθεμία που τιμά τη θεά της μαχόμενης Δημοκρατίας.



»Η Αθηνά δικιά μας. Με τη Σοφία της νομοδότριας θεάς της πόλης στο πλάι μας μαχόμαστε για την ισότητα και διεκδικούμε το δημόσιο χώρο, συμβολικά με την Παρέλαση του Athens Pride και πραγματικά όλο το χρόνο. Πολεμούμε μαζί της για την ομαλή συνύπαρξη όλων όσων αγαπούν την ειρήνη και τον άνθρωπο στην πόλη μας».

Μάθετε περισσότερα για το φετινό Athens Gay Pride εδώ


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v