Πολύγλωττη πόλις: Γιορτή κατά του ρατσισμού στη Θεσσαλονίκη

Να σπάσει τα σύνορα μεταξύ των λαών και να πλήξει το ρατσισμό και την ξενοφοβία επιδιώκει η πρώτη «Γιορτή Πολυγλωσσίας» στην Θεσσαλονίκη.
Πολύγλωττη πόλις: Γιορτή κατά του ρατσισμού στη Θεσσαλονίκη
Ογδόντα πολιτιστικοί φορείς, σχολεία, ξένα ινστιτούτα και μη κυβερνητικές οργανώσεις στέλνουν ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού και των προκαταλήψεων στην πρώτη Γιορτή Πολυγλωσσίας, η οποία διοργανώνεται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης από τις 7 ως τις 9 Ιουνίου.

Οι τριήμερες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν 140 δράσεις με δρώμενα, έθιμα που διατηρούνται μέσα στην ιστορία των λαών, μουσική, χορό, τοπική γαστρονομία, βιβλία, γραφή, ανάγνωση και γλωσσικά παιχνίδια. Παράλληλα, θα λειτουργεί σε όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων Καφέ Πολυγλωσσίας, στο οποίο ξένοι ομιλητές θα μιλούν για τη γλώσσα τους στη… γλώσσα τους.

Η αυλαία των εκδηλώσεων θα ανοίξει την Παρασκευή 7 Ιουνίου, στις 18.00 το απόγευμα με τον χαιρετισμό του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη και θα ακολουθήσουν -μεταξύ άλλων- μουσικές εκδηλώσεις από τη Γερμανική σχολή Θεσσαλονίκης και το Σέρβικο Σχολείο, καθώς και αφήγηση ρώσικων παραμυθιών.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε χώρους του νέου δημαρχείου Θεσσαλονίκης, ενώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Ν.Γ
.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v