Χαμός με πλαστική επέμβαση που έχει κίνδυνο

Νέα χειρουργική επέμβαση που ενέχει σοβαρούς κινδύνους χρησιμοποιείται στην Νότιο Κορέα για… αισθητικούς λογούς.
Χαμός με πλαστική επέμβαση που έχει κίνδυνο
Ο λόγος για μια νέα χειρουργική επέμβαση, η οποία χρησιμοποιούνταν μέχρι πρότινος μόνο για ιατρικούς λόγους, σε περιπτώσεις ασθενών, οι οποίοι αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο μάσημα της τροφής.

Στη Νότιο Κορέα σύμφωνα με γιατρό, ο οποίος παραμένει ανώνυμος, η γυναικεία ομορφιά είναι τόσο σημαντική που μπροστά της ακόμα και ο κίνδυνος παράλυσης του προσώπου λόγω της επέμβασης φαντάζει… δικαιολογημένος.

Η επέμβαση αυτή γίνετε ολοένα και πιο διαδεδομένη στην ασιατική χώρα λόγω ευρείας διαφημιστικής καμπάνιας που συνδυάζει αφίσες και προσωπικές μαρτυρίες διασημοτήτων, οι οποίες ισχυρίζονται ότι η επέμβαση τους «άλλαξε την ζωή».

Σύμφωνα με στοιχεία, το 52% των ανθρώπων που υποβάλλονται σε αυτήν την επέμβαση, αντιμετωπίζουν σοβαρές παρενέργειες, όπως το μούδιασμα του προσώπου και αδυναμία να μασήσουν την τροφή ή ακόμα και να χαμογελάσουν!

Ίσως το πιο δυσάρεστο νέο σχετικό με τις παρενέργειες αυτής της επέμβασης, είναι η αυτοκτονία μίας 23-χρονής κοπέλας επειδή δεν μπορούσε να μασήσει σωστά ούτε να σταματήσει να δακρύζει, λόγω ζημιάς που υπέστη στο μάτι.

Η Νότιος Κορέα έχει από τα υψηλότερα ποσοστά ανθρώπων που υποβάλλονται σε πλαστικές επεμβάσεις. Οπότε το γεγονός ότι αυτή η επέμβαση είναι τόσο περιζήτητη δεν αποτελεί έκπληξη, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι μπορεί να οδηγήσει στο πρότυπο ομορφιάς της χώρας, που θέλει λεπτοκαμωμένη μύτη και μεγάλα μάτια.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Choi Jin-Young, καθηγητής οδοντιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Σεούλ, είναι δυσάρεστο να βλέπει κανείς ανθρώπους, που ιατρικά δεν χρειάζονται την εγχείρηση, να υποβάλλονται σε αυτήν απλά και μόνο για ένα όμορφο πρόσωπο.


Πηγή: dailymail.co.uk




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v