ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Έρευνα: Τρεις στις δέκα Ελληνίδες κακοποιούνται

Δραματική αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα σεξουαλικής βίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Έρευνα: Τρεις στις δέκα Ελληνίδες κακοποιούνται

Μια στις τρεις γυναίκες έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα, σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα με θέμα «Η Ελλάδα της κρίσης και το Μνημόνιο», η οποία διενεργήθηκε από την Εταιρεία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ) και το Ανδρολογικό Ινστιτούτο. Μάλιστα, τα κρούσματα εμφανίζονται κατά 47% αυξημένα τον τελευταίο χρόνο σε σχέση με πέρυσι.

Θύτες, συνήθως άνεργοι άνδρες λίγο μετά την ηλικία των 40, με έντονο εργασιακό στρες, με πιεστικές οικονομικές υποχρεώσεις, αλλά και με μειωμένη σεξουαλική δραστηριότητα, βάσει ομολογιών των συντρόφων τους οι οποίες απάντησαν στην τηλεφωνική έρευνα.

Όσον αφορά τη μορφή βίας που εκδηλώνουν οι άνδρες, η έρευνα έδειξε ότι είναι κατά κύριο λόγο λεκτική (72%), οικονομικός εκβιασμός (59%), σεξουαλική ταπείνωση (55%), ξυλοδαρμοί (23%), βιασμοί (18%) και πρόκληση τραυμάτων (8%). Τα ποσοστά προέκυψαν μετά από χίλιες τηλεφωνικές συνεντεύξεις, σε εξακόσιους άνδρες και τετρακόσιες γυναίκες.

«Η ύπαρξη κρουσμάτων βιασμών στην οικογένεια και ξυλοδαρμών δεν υπήρχε ως δείγμα στις δέκα παλαιότερες έρευνές μας, κατά την περίοδο του μνημονίου. Άνδρες και γυναίκες τηλεφωνούσαν για "περίεργα" σεξουαλικά προβλήματα και "ύποπτες" ατυχίες στην ερωτική ζωή» αναφέρουν οι επιστήμονες.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, πρόεδρο του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, η ψυχολογία του «υφεσιακού» άνδρα έχει ως εξής: «Με την κυβέρνηση δε μπορώ να τα βάλω, ούτε με τον στρατό, με την αδύναμη σύζυγο- σύντροφο μου, όμως, θα δείξω ποιος έχει το πάνω χέρι…».

Ν.Γ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v