Οι πωλητές λαϊκών αγορών απεργούν και μοιράζουν τρόφιμα

Οι παραγωγοί και οι πωλητές των λαϊκών αγορών κήρυξαν 48ωρη απεργία από το πρωί της Τετάρτης και μοιράζουν δωρεάν τρόφιμα στο Μεταξουργείο.
Οι πωλητές λαϊκών αγορών απεργούν και μοιράζουν τρόφιμα
Δωρεάν τρόφιμα μοιράζουν οι παραγωγοί και οι πωλητές των λαϊκών αγορών έξω από το μετρό στο Μεταξουργείο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον νόμο που αλλάζει το καθεστώς αδειοδότησής τους.

Χωρίς λαϊκές αγορές θα μείνει ολόκληρη η χώρα την Τετάρτη και την Πέμπτη, καθώς έχει κηρυχθεί 48ωρη απεργία, ενώ εκπρόσωποί τους, καθώς και σωματεία όλης της χώρας διαμαρτύρονται από το πρωί της Τετάρτης στο Σύνταγμα, ζητώντας την απόσυρση του νόμου.

«Το Πανελλαδικό Συνέδριο των Παραγωγών – Επαγγελματιών ανέδειξε την ανάγκη κινητοποιήσεων στο Νέο Σχέδιο Νόμου που απειλεί με τις διατάξεις του να διαλύσει τις Λαϊκές Αγορές», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων – Πωλητών Λαϊκών Αγορών. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κάνει λόγο για διάλυση των λαϊκών αγορών προς όφελος των σούπερ μάρκετ και των πολυεθνικών.

Λόγω των κινητοποιήσεων στην πλατεία Συντάγματος, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ μέλη της Ομοσπονδίας καταγγέλουν πως η τροχαία τους πήρε τις πινακίδες και απαγόρευσε την είσοδο αυτοκινήτων προς το Σύνταγμα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v