Ντοκιμαντέρ κατά της κλειτοριδεκτομής από την ActionAid

Η ActionAid μας καλεί να τιμήσουμε την παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, στην προβολή του νέου της ντοκιμαντέρ «Excision» που μελετά την σκληρή αλήθεια της κλειτοριδεκτομής στην Αφρική και τους τρόπους εξάλειψής της.
Ντοκιμαντέρ κατά της κλειτοριδεκτομής από την ActionAid
Εκατόν σαράντα εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως έχουν υποστεί ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων για μη ιατρικούς λόγους. Τα ενενήντα δύο εκατομμύρια ζουν στην Αφρική. Οι αριθμοί είναι τρομακτικοί, αλλά ακόμη πιο τρομακτική είναι η πραγματικότητα που βιώνουν οι γυναίκες στην Κένυα.

Η ομάδα της Actionaid αποφάσισε να ερευνήσει το συγκεκριμένο ζήτημα και να δημιουργήσει ένα ντοκιμαντέρ για τις επιπτώσεις της κλειτοριδεκτομής στις τοπικές κοινωνίες της Κένυας. Κάπως έτσι, δημιουργήθηκε το «Excision», το οποίο καταγράφει την αλλαγή που συμβαίνει αυτή τη στιγμή και αφορά εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια παγκοσμίως.

Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Κένυα από μια ομάδα εθελοντών κινηματογραφιστών που μέχρι σήμερα δουλεύουν για αυτό αφιλοκερδώς. Έχει στόχο να δυναμώσει τις φωνές των γυναικών και των κοριτσιών που έχουν πέσει θύματα της κλειτοριδεκτομής και που δεν έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν ανοιχτά για τον πόνο τους.

Μέσα από την ActionAid και φεστιβάλ, το “Excision” ξεκινά το ταξίδι του από την Ελλάδα για να μεταφέρει το μήνυμα της αλλαγής που έχει ήδη ξεκινήσει και αφορά εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, την Τετάρτη 13 Μαρτίου και ώρα 8.00 μ.μ., το «Excision» θα προβληθεί στο Odeon Opera. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με την εθελοντική ομάδα παραγωγής.



Το ντοκιμαντέρ είναι κατάλληλο για άτομα άνω των 16 ετών.
Εισιτήριο: 6 ευρώ που θα στηρίξουν τη δράση της ActionAid για τις γυναίκες. Η διάθεση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει στις αρχές Μαρτίου από τα ταμεία του κινηματογράφου ODEON ΟΠΕΡΑ Ακαδημίας 75.
Μάθετε περισσότερα για το ντοκιμαντέρ της ActionAid και της Indigo view Productions εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v