ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

ΕΛΣΤΑΤ: Μειωμένο κατά 10,6% το εισόδημα των νοικοκυριών

Η υποχώρηση των αποδοχών των εργαζομένων και των κοινωνικών παροχών που εισπράττουν τα ελληνικά νοικοκυριά, σε συνδυασμό με την αύξηση των φόρων οδήγησαν σε κάμψη της τάξης του 10,6% του εισοδήματος των νοικοκυριών, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

ΕΛΣΤΑΤ: Μειωμένο κατά 10,6% το εισόδημα των νοικοκυριών

«Βουτιά» στα εισοδήματα των νοικοκυριών για το τρίτο τρίμηνο του 2012, έδειξε σημερινή έκθεση της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (δείτε την αναλυτικά εδώ). Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, το διαθέσιμο εισόδημα του τομέα των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν νοικοκυριά μειώθηκε 10,6% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, από 37,2 δισεκατομμύρια ευρώ σε 33,2 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή κατά τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι κύριοι λόγοι για αυτή την μείωση είναι αφενός οι περικοπές κατά 11,3% των αποδοχών των εργαζομένων και η πτώση κατά 10,2% των κοινωνικών παροχών που εισπράττουν τα νοικοκυριά, αφ’ ετέρου η αύξηση κατά 17,7% των φόρων εισοδήματος και περιουσίας.

Αντίστοιχα, η τελική καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν νοικοκυριά, μειώθηκε κατά 6,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, από 38,2 δισεκατομμύρια ευρώ σε 35,9 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v