Διαγωνισμό για πολυτελή εγκόλπια οργανώνει η Εκκλησία της Ελλάδος

Εντύπωση προκαλεί ο διαγωνισμός που διοργανώνει η Ελληνική Εκκλησία για πολυτελή εγκόλπια, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του Αρχιεπισκόπου για πτώχευση και αδυναμία της Εκκλησίας να πληρώσει τους υπαλλήλους της.
Διαγωνισμό για πολυτελή εγκόλπια οργανώνει η Εκκλησία της Ελλάδος
Εκνευρισμός επικρατεί στο περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμο, σύμφωνα με το religiousnews.gr. Ο λόγος είναι η δημοσιότητα που πήρε ο διαγωνισμός για την προμήθεια εγκολπίων και άλλων δώρων από τις υπηρεσίες της Ιεράς Συνόδου, μια ημέρα μετά την ανακοίνωση περί πτώχευσης της Εκκλησίας, η οποία σύντομα θα αναγκαστεί να σταματήσει τις πληρωμές του προσωπικού της και να προχωρήσει σε απολύσεις.

Έστω και αν ζητείται τα εγκόλπια να διακοσμηθούν με ...ταπεινά ζιργκόν, η κίνηση για μια τέτοια παραγγελία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την περιγραφή της δεινής οικονομικής κατάστασης της εκκλησίας από τον Αρχιεπίσκοπο.

Ο επίμαχος διαγωνισμός, προκηρύχθηκε στις 5 Οκτωβρίου. Τα εγκόλπια, τα χαρακτηριστικά των οποίων περιγράφονται στην προκήρυξη με εξαιρετική λεπτομέρεια προορίζονται για δώρα του Αρχιεπισκόπου στους υψηλούς επισκέπτες του. Μάλιστα, αναφέρεται πως υπάρχουν οδηγίες και κατευθύνσεις για τις πέτρες που πρέπει να χρησιμοποιηθούν στα εγκόλπια, την καθαρότητα του ασημιού και το πλακίδιο στην οπίσθια όψη με την υπογραφή του Αρχιεπισκόπου. Η παραγγελία περιλαμβάνει και άλλα ιερατικά σύμβολα, όπως αρχιερατικές ράβδους και σταυρούς, καθώς και εικόνες, ασημένιους δίσκους και καντήλια.

Στην προκήρυξη δεν αναφέρεται το κονδύλι που έχει προϋπολογιστεί για την αγορά τους.
Για όσους ενδεχομένως ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, αυτός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου στη Μονή Πετράκη.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v