Η γυναικεία επιχειρηματικότητα και οι λύσεις στην κρίση

Η γυναικεία επιχειρηματικότητα και οι διέξοδοί της στην κρίση είναι το θέμα του event που πραγματοποιείται στο Public Συντάγματος, με συντονίστρια την Τζιλ Δούκα και ομιλητές, μεταξύ άλλων, τη Βέφα Αλεξιάδου και την αρχιτέκτονα Έφη Σαΐνη. Κερδίστε προσκλήσεις για να το παρακολουθήσετε.
Η γυναικεία επιχειρηματικότητα και οι λύσεις στην κρίση
Δηλώστε συμμετοχή στην κλήρωση, συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στην Φόρμα του Διαγωνισμού, για να εξασφαλίσετε μία από τις 120 διαθέσιμες θέσεις του event "Γυναίκες Επιχειρηματίες: Ανέκδοτο ή Πραγματικότητα;" που θα πραγματοποιηθεί στο Public του Συντάγματος, την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου στις 20:00. Οι νικητές θα ενημερωθούν με προσωπικό email την Παρασκευή 2/11.

Πώς μπορεί να δημιουργήσει μια γυναίκα σήμερα επιχείρηση; Γιατί να το κάνει;
Πώς μπορεί να είναι επιτυχημένη μια γυναίκα επιχειρηματίας μέσα στην κρίση;
Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά; Πως μπορεί να ισορροπήσει καριέρα και προσωπική ζωή;
Ποιες είναι οι πρακτικές συμβουλές που μπορεί να ακολουθήσει μια γυναίκα επιχειρηματίας;

Σε αυτά και άλλα πολύ ενδιαφέροντα ερωτήματα θα απαντήσουν η κυρία Βέφα Αλεξιάδου χημικός – διαιτολόγος, συγγραφέας και εκδότρια βιβλίων μαγειρικής, παγκοσμίως γνωστή στο χώρο της γαστρονομίας και επιχειρηματίας, η κυρία Μάντυ Περσάκη, γυμνάστρια επιχειρηματίας, η κυρία Έφη Σαΐνη, αρχιτέκτων, ιδρύτρια του www.e-adeia.gr και του www.e-plans.gr, και επιχειρηματίας και ο κύριος Αποστόλης Αϊβαλής, Business Strategy Mentor και επιχειρηματίας.

Μια από τις πιο καταξιωμένες life coaches, με διεθνή καριέρα, η κ. Τζιλ Δούκα θα συντονίσει την αποκαλυπτική συζήτηση με στόχο να φύγουν οι συμμετέχοντες γεμάτοι με γνώσεις όσον αφορά την επιχειρηματικότητα, να εμπνευστούν και να λάβουν ιδέες για να αντιμετωπίζουν τις αντιξοότητες ως ευκαιρία. Το event απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες που ψάχνουν νέες επαγγελματικές διεξόδους, σε ανθρώπους που σκέπτονται να δημιουργήσουν την δική τους επιχείρηση και σε επιχειρηματίες.

Το Public φιλοξενεί το event την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου στις 20:00, στο κατάστημά του, στο Σύνταγμα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Public Café στον 4ο όροφο. Η διάρκεια της εκδήλωσης είναι ενενήντα λεπτά, και στο τέλος οι συμμετέχοντες θα μπορούν να ρωτήσουν τους καλεσμένους ό,τι τους προβληματίζει.

H διοργάνωση του event γίνεται από την εταιρία προσωπικής ανάπτυξης Uniqueness Development Group. Το in2life.gr θα είναι εκεί, ως χορηγός επικοινωνίας.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες, λάβετε μέρος στον διαγωνισμό εδώ.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα κληρωθούν βιβλία, καθώς και μία θέση για το επόμενο workshop της Uniqueness Development Group, αξίας 150 ευρώ. Δείτε πληροφορίες εδώ.

Θέλετε να στείλετε την ερώτησή σας πριν το event; Στείλτε mail στο [email protected] με θέμα: Ερώτηση Γυναίκες επιχειρηματίες: ανέκδοτο ή πραγματικότητα;

Σύντομα βιογραφικά των συμμετεχόντων:

Βέφα Αλεξιάδου
H Bέφα Αλεξιάδου χημικός – διαιτολόγος, συγγραφεύς και εκδότρια βιβλίων μαγειρικής, παγκοσμίως γνωστή στο χώρο της γαστρονομίας, έχει γράψει και εκδώσει 11 βιβλία μαγειρικής, 4 από αυτά κυκλοφορούν στην Αγγλική γλώσσα και 1 στη Γερμανική. Έχει εκδώσει επίσης σειρές μικρών θεματικών βιβλίων, συνολικά 80 βιβλία με 2.000 συνταγές καθώς και ένα booklet της Ελληνικής κουζίνας σε 7 γλώσσες. Σε συνεργασία με τον Αγγλικό εκδοτικό Οίκο Phaidon συνέγραψε το Vefa’s Kitchen, την πρώτη πραγματικά περιεκτική “big-fat” βίβλο της Ελληνικής κουζίνας, που κυκλοφορεί στην Αγγλική, Γαλλική, Ισπανική και Ιταλική γλώσσα, στα βιβλιοπωλεία της Ευρώπης, Αμερικής και Αυστραλίας και έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές.

Είναι μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Εκδοτών και ενεργό μέλος του International Association of Culinary Professionals. Συμμετέχει κάθε χρόνο στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης. Έχει τιμηθεί 2 φορές με Award of Excellence for Life Time Achievement, 3 φορές Business Woman of the Year, με Diploma of Expertise in Culinary Business, American Medal of Honor Recipient, Gold Medal for Greece Recipient και με Honorary Doctorate από το Yorker International University. 

Mάντυ Περσάκη
H Περσάκη Μάντη, είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών του τμήματος της επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με ειδικότητα στην κολύμβηση, διπλωματούχος ναυαγοσώστρια και διπλωματούχος του ιδιωτικού φορέα GRAFTS FITNESS SCHOOL στην ειδικότητα PILATES. Η πρώτη της επαφή με τον αθλητισμό έγινε σε ηλικία 3 χρονών που ξεκίνησε (ή μάλλον την ξεκίνησαν) κολυμβητήριο. Από τότε ο αθλητισμός αλλά και ο πρωταθλητισμός έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της.

Με την είσοδό της στο Πανεπιστήμιο της δόθηκε η ευκαιρία να ασχοληθεί και παράλληλα να τελειοποιήσει τις γνώσεις της και σε εναλλακτικούς τρόπους προπόνησης όπως είναι το PILATES να το αγαπήσει και να συνειδητοποιήσει ότι αυτός είναι ο τρόπος εκγύμνασης που της ταιριάζει. Έχει εργαστεί ως προπονήτρια κολύμβησης σε αρκετά σωματεία, προπονητικά camp, ιδιωτικά σχολεία και υπήρξε εθελόντρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, στον τομέα της κολύμβησης μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Με το Pilates έχει ασχοληθεί παράλληλα τα τελευταία 5 χρόνια ξεκινώντας από πολύ γνωστά γυμναστήρια (gym tonic) ιδιωτικά σχολεία (Ιορδανάκειον, Νέα Εκπαιδευτήρια Μαλλιάρα), έως σήμερα που έχει δημιουργήσει και το PILATES BY MANDY στην Νέα Σμύρνη και στο Ελληνικό. Τέλος παράλληλα με το πρακτικό μέρος της δουλειάς της ασχολείται με έρευνες στο Πανεπιστήμιο, προσπαθώντας οτιδήποτε υποστηρίζει να έχει επιστημονική βάση. 

Έφη Σαΐνη
Η Έφη Σιαΐνη είναι αρχιτέκτονας και ζει με τον σύζυγό της και την κόρη της τη Νεφέλη, στην Πάτρα. Σπούδασε στην Αθήνα στο ΕΜΠ και το 2004, έφτιαξε ένα μικρό αρχιτεκτονικό γραφείο στην Πάτρα. Το 2009, με τους συνεργάτες της δημιουργήσαν το e-adeia.gr, ένα δίκτυο μηχανικών όλων των ειδικοτήτων με παρουσία και εξυπηρέτηση σε όλη την Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή το e-adeia.gr έχει ιδιόκτητα γραφεία σε Αθηνά, Πάτρα, Αίγιο και φυσική παρουσία σε 11 πόλεις στην Ελλάδα.

Τον Μάιο του 2012, παρουσίασαν το eplans.gr το πρώτο Ελληνικό ηλεκτρονικό κατάστημα ετοίμων αρχιτεκτονικών λύσεων σε Beta Version, με δυνατότητα δημιουργίας social community για αρχιτέκτονες, κατασκευαστικές εταιρίες και ιδιώτες. Τα επιχειρηματικά της πλάνα δεν περιορίζονται μόνο στον τομέα της αρχιτεκτονικής. Ο μέντοράς της, την χαρακτηρίζει serial entrepreneur και μάλλον κάτι έχει καταλάβει.

Αποστόλης Αϊβαλής
Ο Αποστόλης Αϊβαλής είναι ένας καινοτόμος χαρακτήρας που σκέφτεται πάντα στρατηγικά. Του αρέσει να εμπνέεται από καινοτόμους ανθρώπους και να τους βοηθά να κάνουν την ιδέα τους πράξη και αργότερα μια μεγάλη επιχείρηση. Ως ενεργή «γέφυρα» με την Silicon Valley, California βοηθά επιχειρήσεις να ξεκινήσουν, να μεγαλώσουν, να επεκταθούν, να βρούνε χρήματα και αργότερα να κάνουν exit. To motto του είναι “always lead never follow”.

Έχει πάνω από 16 χρόνια εμπειρία ως C level executive αλλά και ως Business Strategy Mentor σε πάνω από 500 startups, με πολλές επιτυχίες, σε χώρους Internet, Gaming, Music, Social Media, Advertising, Media, Mobile, Fashion. Δημιούργησε διάφορες εταιρίες όπως την AIVAL.COM το 1999 και την SOCIALBRANDS το 2007. Δημιούργησε επίσης το WEBAWARDS event το 1998 που τώρα είναι τα ERMIS WEB AWARDS και το STARTUPDAY event το 2009. Τελευταία προωθεί και ένα πολύ φιλόδοξο επιχειρηματικό χώρο/οικοσύστημα στην Ελλάδα.

Είναι start-up mentor στα Startup Weekend, Startup Live (Ευρώπη), στο Ignite, Vator, Plug & Play (Καλιφόρνια Silicon Valley). Τέλος είναι μέλος των European mentors network στην Ευρωπαϊκή κοινότητα.

Συντονίστρια συζήτησης: 
Τζιλ Δούκα Life coach, συγγραφέας, εισηγήτρια, αντιπρόεδρος Uniqueness Development Group. 
Η Τζιλ Δούκα θεωρείται από τον ελληνικό τύπο ως μια από τις πιο καταξιωμένες life coaches. Είναι από τις πρώτες Ελληνίδες που έχουν μιλήσει σε TEDx event εκτός Ευρώπης. Είναι Ελληνο-Καναδή και έχει εκπαιδεύσει και κάνει coaching σε χιλιάδες στελέχη και επιχειρηματίες στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και στην Ασία. Αρθρογραφεί στον ελληνικό και παγκόσμιο τύπο.

Δάσκαλοί της είναι παγκόσμιοι κορυφαίοι γκουρού προσωπικής ανάπτυξης όπως ο Jack Canfield, ο Tony Robbins και ο Leonard Orr. Ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και λατρεύει τις καταδύσεις. Είναι μέλος της International Coach Federation, ιδρυτικό μέλος του European Evolutionary Business Council και μέλος του European Business Mentors. Η μοναδικότητα της Τζιλ Δούκα έγκειται στο να υποστηρίξει τους ανθρώπους να αναλάβουν δράση, να αισθανθούν ασφαλείς και να αντλήσουν την μέγιστη ικανοποίηση από την ζωή τους.
Με μεγάλη χαρά, μέσα από την Uniqueness Development Group στηρίζει παιδιά που έχουν ανάγκη σε όλο τον κόσμο δίνοντας το 10% των εσόδων της εταιρίας σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Είναι εισηγήτρια στο πρώτο DVD με στοιχεία Life Coaching "Θέλω να πετύχω τους στόχους μου" το οποίο διατίθεται σε όλα τα καταστήματα Public και online εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v