Unemployee of the year: Η Benetton στο πλευρό των ανέργων

Η νέα καμπάνια της Benetton δεν θα εξοργίσει κόσμο –τουλάχιστον όχι με την έννοια που μας έχει συνηθίσει η ιταλική εταιρεία. Αντιθέτως, θα χρηματοδοτήσει εκατό ανέργους έως 30 ετών, απ’ όλο τον κόσμο, για να κάνουν τις δημιουργικές ιδέες τους πραγματικότητα.
Unemployee of the year: Η Benetton στο πλευρό των ανέργων
Ξεχάστε τις προκλητικές αφίσες του Unhate, που έκαναν πέρυσι το Βατικανό να παραληρεί με την εικόνα του Πάπα που φιλιέται περιπαθώς με τον ιμάμη του al-Azhar. Ξεχάστε και εκείνες τις φωτογραφίες με τα παιδάκια της Αφρικής, που τόσο είχαν ξεσηκώσει τις φιλανθρωπικές οργανώσεις ενάντια στην ιταλική εταιρεία. Φέτος, η Benetton επιλέγει να (μην) σοκάρει με πρωταγωνιστές της καμπάνιας της τους νέους ανέργους σε όλο τον κόσμο. Και αυτήν την φορά δεν μένει στις αφίσες και τα σποτάκια, αλλά διοργανώνει έναν μεγάλο διαγωνισμό, με έπαθλο 5.000€ για τους εκατό… ανέργους της χρονιάς.

Πρωταγωνιστές της καμπάνιας είναι νέοι από 18 έως 30 ετών που δεν έχουν καταφέρει να βρουν δουλειά: η Valentina, 30 ετών, μη-δικηγόρος (ή άνεργη δικηγόρος, αν προτιμάτε) από την Ιταλία, ο Michel, 24 ετών μη-σεφ από την Γαλλία, και η Josymare, 27 ετών, μη-δημοσιογράφος από την Βραζιλία.

Πρωταγωνιστές αυτής της καμπάνιας είναι επίσης όλοι οι άνεργοι νέοι όλου του κόσμου, που θα δηλώσουν συμμετοχή στον διαγωνισμό μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, στέλνοντας το project τους, μια ιδέα σε οποιονδήποτε τομέα, από τις τέχνες και τις επικοινωνίες, μέχρι την κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, ή την δημιουργία θέσεων εργασίας.

Οι ιδέες κατατίθενται εδώ μέχρι και την Κυριακή, 14 Οκτωβρίου, οπότε και ξεκινά η online ψηφοφορία που θα αναδείξει τις εκατό καλύτερες ιδέες, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από την Benetton με το ποσό των 5.000€ έκαστη. Η επίσημη λίστα των νικητών θα ανακοινωθεί στις 31 Οκτωβρίου 2012.

Εμπνευστείτε από το συγκινητικό βίντεο της καμπάνιας, διαβάστε τους όρους του διαγωνισμού εδώ και στείλτε τις ιδέες σας στο Unhate Foundation.



Η.Κ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v