Synergy Project: Γραφείο… με την ώρα

Τι ακριβώς είναι τα coworking γραφεία; Γιατί να θέλει κανείς να νοικιάσει ένα γραφείο για δύο ώρες; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα για έναν επαγγελματία που βαρέθηκε να συναντά τους πελάτες του σε καφετέριες; Ένας εκ των εμπνευστών του Synergy Project εξηγεί.
Synergy Project: Γραφείο… με την ώρα
της Ηρώς Κουνάδη
 
«Περίμενε, για να καταλάβω. Κλείνεις δηλαδή ραντεβού με έναν πελάτη, σε ένα γραφείο που προσποιείσαι ότι είναι δικό σου, ενώ δεν είναι;». Η ιδέα των coworking γραφείων στην Ελλάδα είναι ακόμα τόσο άγνωστη, που χρειάζεται να αντιμετωπίσεις μερικά (πολύ) απορημένα βλέμματα κάθε φορά που πρέπει να εξηγήσεις για τι πράγμα μιλάς. Όχι, δεν προσποιείσαι ότι είναι δικό σου το γραφείο. Όχι, δεν «πουλάς μούρη» σε κανέναν. Απλώς, αν τυγχάνεις ελεύθερος επαγγελματίας που δουλεύει από το σπίτι, νοικιάζεις –με την ώρα, την ημέρα ή τον μήνα– ένα γραφείο για να δουλέψεις μαζί με άλλους επαγγελματίες, ή/και να οργανώσεις τα επαγγελματικά σου ραντεβού, σε ένα περιβάλλον όπου δεν μυρίζουν τα κεφτεδάκια που τηγανίζει η μαμά σου στην κουζίνα και δεν ακούγονται οι κραυγές των γειτόνων από τη μεσοτοιχία.

«Η ιδέα είναι καινούρια στην Ελλάδα μόνο. Στο εξωτερικό, για να φανταστείτε, το πρώτο παράδειγμα coworking γραφείων ήταν η περίφημη Silicon Valley» εξηγεί ο Γιώργος Ησαΐας, ένας εκ των τριών εμπνευστών του Synergy Project, που άνοιξε τις πόρτες του τον περασμένο Απρίλιο στου Μακρυγιάννη. «Απευθύνεται σε ελεύθερους επαγγελματίες, που χρειάζονται –κάποιοι περιστασιακά, άλλοι σε μόνιμη βάση– έναν επαγγελματικό χώρο. Η ιδέα μας είχε από την πρώτη στιγμή μεγάλη ανταπόκριση, πράγμα που μας εξέπληξε και εμάς τους ίδιους, δεδομένου ότι μιλάμε για κάτι πολύ καινούριο για τα ελληνικά δεδομένα».

Γιατί να νοικιάσω ένα γραφείο;

«Το όφελος για τα μέλη μας είναι διπλό» εξηγεί ο κ. Ησαΐας. «Από την μία, είναι οπωσδήποτε οικονομικό, καθώς αποφεύγεις τόσο την 15μηνη σύμβαση, που θα ήσουν υποχρεωμένος να υπογράψεις για να νοικιάσεις τον δικό σου επαγγελματικό χώρο, καθώς και όλα τα έξοδα που συνεπάγεται ένα ιδιόκτητο γραφείο: λογαριασμούς, κοινόχρηστα, έξοδα καθαριότητας και λοιπά λειτουργικά κόστη. Νοικιάζοντας ένα γραφείο στο Synergy Project πληρώνεις μόνο αυτό, και δεν έχεις να ανησυχείς ούτε για το αν θα είναι καθαρός ο χώρος, ούτε για τον καφέ, που τον παρέχουμε εμείς δωρεάν.

»Το δεύτερο όφελος είναι το networking, η διασύνδεση με άλλους επαγγελματίες που δουλεύουν δίπλα σου. Κάτω από την στέγη του Synergy Project δουλεύουν διαφημιστές, αρχιτέκτονες, γραφίστες, φωτογράφοι, προγραμματιστές, web designers, και πολλές ακόμη ειδικότητες. Έτσι, αν είσαι για παράδειγμα αρχιτέκτονας και θέλεις να διαφημίσεις την δουλειά σου, έχεις την ευκαιρία χωρίς καν να φύγεις από το γραφείο σου, να συζητήσεις ιδέες ή να πάρεις συμβουλές από έναν διαφημιστή, ή ακόμα και να του αναθέσεις την δουλειά. Με τον ίδιο τρόπο, αντίστοιχα, μπορείς να βρεις δουλειές, πελάτες αν το θέλετε έτσι, στο διπλανό γραφείο».

Στα πλεονεκτήματα αυτού του τύπου γραφείων περιλαμβάνονται, επίσης, το ευέλικτο ωράριο (το Synergy Project είναι ανοιχτό από τις 9.00 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ) και το –σημαντικότατο για πολλούς παθόντες εξ ημών– προνόμιο της εύκολης πρόσβασης. Το γραφείο σας δεν θα βρίσκεται, όπως τα περισσότερα, κάπου στα ξεχασμένα από τις δημόσιες συγκοινωνίες βόρεια προάστια, αλλά στην καρδιά της πόλης, εκεί που βολτάρετε, εκεί όπου δεν θα χρειαστεί να στείλετε χάρτη στους πελάτες σας για να σας βρουν. «Θέλαμε να μπορεί ο καθένας από την βόλτα του στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου να πάρει το laptop του και να έρθει στο γραφείο του» λέει χαμογελώντας ο κ. Ησαΐας. Τακτικότατα διοργανώνονται, τέλος, στο Synergy Project σεμινάρια, workshops και διαλέξεις, τα οποία πολλές φορές είναι δωρεάν για τα μέλη.

Και πόσο κάνει;

Αναλόγως τις επαγγελματικές σας ανάγκες, μπορείτε να διαμορφώσετε το δικό σας εξατομικευμένο πακέτο. Ξεκινάτε από ένα απλό workstation, ήτοι ένα «σκέτο» γραφείο το οποίο θα φιλοξενήσει το laptop σας (με παροχές που περιλαμβάνουν ταχύτατη σύνδεση στο internet, εργονομική καρέκλα, χρήση εκτυπωτών, φωτοτυπικού και φαξ και λοιπά) και από εκεί και πέρα προσθέτετε εάν χρειάζεστε υπολογιστή, τηλέφωνο με τον προσωπικό σας αριθμό, χρήση του πλήρως εξοπλισμένου meeting room για τις επαγγελματικές σας συναντήσεις και πάει λέγοντας. Οι τιμές για τα workstations ξεκινούν από 10€ τις δύο ώρες, ή 23€ για μία ημέρα, ή 279€ για ένα μήνα.

Οι επιλογές σας, βέβαια, δεν σταματούν, εδώ: Μπορείτε να νοικιάσετε ένα meeting spot, απλώς για να κάνετε μια συνάντηση με έναν πελάτη –είτε έχετε γραφείο στο Synergy Project είτε όχι– σε τιμές που ξεκινούν από 12€ τις δύο ώρες (δείτε εδώ τις αντίστοιχες παροχές) ή να χρησιμοποιήσετε το meeting room για να κάνετε μια κανονικότατη σύσκεψη 6-8 ατόμων με όλον τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό, σε τιμές που ξεκινούν από 24€ για μία ώρα.

Για περισσότερες πληροφορίες, ή για να κανονίσετε ένα ραντεβού για να δείτε τον χώρο από κοντά, επικοινωνήστε με το Synergy Project, Λεμπέση 5-7 & Πορινού, Μακρυγιάννη, στο τηλέφωνο 215 215 23 00, ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας που θα βρείτε στο επίσημο site

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v