Στην παραοικονομία 1 στα 4 ευρώ που παράγει η Ελλάδα

Στο top-10 των χωρών με τον υψηλότερο δείκτη παραοικονομίας παγκοσμίως βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τον ειδικό σε ζητήματα παραοικονομίας Αυστριακό καθηγητή Φρίντριχ Σνάιτερ.
Στην παραοικονομία 1 στα 4 ευρώ που παράγει η Ελλάδα
Σύμφωνα με τον Αυστριακό καθηγητή Φρίντριχ Σνάιτερ, ειδικό σε ζητήματα σκιώδους οικονομίας, το 2012 αναμένεται μείωση της παραοικονομίας στην Ελλάδα στο 24% του ΑΕΠ, έναντι 25,8% πέρυσι και 25,4% το 2010, γεγονός που οφείλεται αποκλειστικά στην ύφεση. Η Ελλάδα κατατάσσεται στην πρώτη δεκάδα των χωρών με τη μεγαλύτερη παραοικονομία, μεταξύ των 27 κρατών της Ε.Ε.

Τις πρώτες θέσεις κατέχουν η Βουλγαρία και η Ρουμανία, με την παραοικονομία να υπολογίζεται κοντά στο 32,3% και το 29,6% του ΑΕΠ αντίστοιχα.

Η Ελλάδα βρίσκεται στα ίδια επίπεδα διαφθοράς με την Κολομβία, το Ελ Σαλβαδόρ, το Περού και την Ταϊλάνδη, και σε χειρότερη κατάταξη από το Βανουάτου και την Γκάμπια.

Μιλώντας την Πέμπτη σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όπου ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας, ο Σνάιτερ τόνισε πως το μέγεθος της σκιώδους οικονομίας στην Ελλάδα έφτασε στο ζενίθ του το 2003, καταλαμβάνοντας μερίδιο 28,2% του ΑΕΠ.

Πηγή: News247.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v