Δωρεάν babysitting για… πονηρό σκοπό

Βρεφονηπιακός σταθμός της Δανίας αποφάσισε να προσφέρει δωρεάν φύλαξη παιδιών για δύο ώρες κάθε Πέμπτη, ώστε οι γονείς να μπορέσουν ανενόχλητοι να κάνουν σεξ. Στόχος του σταθμού; Η τόνωση της… αναπαραγωγής, που θα της αποφέρει καινούρια πελατεία.
Δωρεάν babysitting για… πονηρό σκοπό
Αν έχετε αποκτήσει πρόσφατα απόγονο, σίγουρα θα έχετε διαπιστώσει ότι πλέον το κρεβάτι σας δεν σας καλύπτει ούτε για αρκετές ώρες ύπνου αλλά ούτε και για αρκετό σεξ. Το πρόβλημα αυτό των γονέων αφουγκράστηκε παιδικός σταθμός στην Δανία, και αποφάσισε να βοηθήσει, κρατώντας για ορισμένες ώρες την εβδομάδα δωρεάν τα παιδιά των πελατών του. Όχι επειδή αποτελεί φιλανθρωπικό ίδρυμα: Σκοπός του είναι η… εξασφάλιση της μελλοντικής του πελατείας.
Συγκεκριμένα, o βρεφονηπιακός σταθμός Grasshoppers στο North Fyn της κεντρικής Δανίας αποφάσισε να προσφέρει δωρεάν φύλαξη παιδιών για δύο ώρες κάθε Πέμπτη, έτσι ώστε οι γονείς τους να επιστρέψουν στο κρεβάτι τους και να κάνουν κι άλλα παιδιά. 

Η Dorte Nyman, εκπρόσωπος του σταθμού, δήλωσε πως ο μειωμένος αριθμός παιδιών σημαίνει αβεβαιότητα για το μέλλον των τοπικών βρεφονηπιακών σταθμών, ενώ συμπλήρωσε πως αναμένει τουλάχιστον οι μισοί από τους ήδη υπάρχοντες πελάτες τους να αποδεχθούν την προσφορά. 

Μάλιστα, οι συγκεκριμένες ώρες φύλαξης δεν θα είναι «ήσυχη αγγαρεία» για τους εργαζόμενους, αλλά ένα πάρτι με μουσική και φαγητό. «Αν κάποιο παιδί ρωτήσει γιατί γίνεται το πάρτι, θα του πούμε πως γίνεται για να δώσουμε χρόνο στη μαμά και στον μπαμπά να μιλήσουν στο σπίτι», είπε η υπεύθυνη. 

Έξι ακόμη παιδικοί σταθμοί προσφέρουν την ίδια υπηρεσία μια φορά την εβδομάδα στην Δανική επαρχία, ενώ η κ. Nyman δήλωσε πως αν η προσφορά πάει καλά, θα γίνει «θεσμός». Στόχος τους είναι να υπογραμμίσουν το πρόβλημα υπογεννητικότητας της Δανίας, η οποία βρίσκεται στην 185η θέση γεννήσεων ανάμεσα σε 221 χώρες στον κόσμο. 

Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως οι γονείς θα χρησιμοποιήσουν αυτό το ελεύθερο δίωρο για τον σκοπό για τον οποίο προορίζεται. Η κ. Nyson μεταφέρει την αντίδραση πολλών γονιών στο άκουσμα της προσφοράς: «Θα φέρουμε τα παιδιά μας στο πάρτι, αλλά μην περιμένετε άλλα παιδιά από εμάς»!

Πηγή: BBC
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v