@HOMEΠΑΙΔΙ

Μικρόπολις 2012: Η «Τεχνόπολις» γεμίζει πιτσιρίκια

Με χαρακτήρα πρωτίστως εκπαιδευτικό, αλλά και ψυχαγωγικό, η "πόλη θαύμα" ανοίγει για ακόμα μια χρονιά τις πύλες της σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς στοχεύοντας στην εκπαίδευση των πολιτών του αύριο.

Μικρόπολις 2012: Η «Τεχνόπολις» γεμίζει πιτσιρίκια

Περισσότεροι από τριάντα καταξιωμένοι περιβαλλοντικοί, ανθρωπιστικοί και πολιτιστικοί φορείς, μουσεία, εκδοτικοί οίκοι, ινστιτούτα, καλλιτεχνικά και ψυχαγωγικά σχήματα ενώνουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις μαζί με χιλιάδες παιδιά και γονείς από όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο της Μικρόπολις 2012.

Ανανεωμένη και με ακόμη πιο πλούσια θεματολογία, η 3η Μικρόπολις αναδεικνύεται σε ένα μοναδικό «οικοσύστημα» εμπειριών και δημιουργίας, καθώς απαρτίζεται από θεματικά εμπνευσμένες Γειτονιές και Γωνιές, οι οποίες φέτος είναι: της ”Φύσης”, της “Οικογένειας”, της “Στοργής”, της “Οδικής Ασφάλειας”, της “Επικοινωνίας και της Τεχνολογίας”, της “Υγιεινής”, της “Δροσιάς και του Παιχνιδιού”, της “Ψυχαγωγίας”, της “Γεύσης”, του “Μελιού”, της “Δημιουργίας”, της “Μουσικής” και του “Βιβλίου”.

Παράλληλα και για πρώτη φορά στη φετινή διοργάνωση διεξάγεται η πρότυπη έκθεση παιδικού βιβλίου «Μικρόπολις», με τη συμμετοχή μεγάλων εκδοτικών οίκων, όπως οι εκδόσεις Άγκυρα, Εν Πλω, Ίκαρος, Καλέντης, Καρυδάκη, Κέδρος, Λιβάνης, Τετράγωνο, Ψυχογιός. Μία μοναδική στο είδος της έκθεση, που πλαισιώνεται από ένα ευρηματικό πρόγραμμα εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων -όπως η διαδραστική αφήγηση επιλεγμένων παιδικών βιβλίων από αγαπημένους συγγραφείς- με στόχο τη διάδοση της αξίας της ανάγνωσης και την προαγωγή της γνώσης και της πολιτιστικής παιδείας στα παιδιά από τα πρώτα τους βήματα.

Επιπλέον, φέτος οι επισκέπτες της Μικρόπολις έχουν την ευκαιρία να “Δώσουν αξία στο αχρησιμοποίητο!", συμμετέχοντας στη δράση του Babyfeat: να χαρίσουν και να ανταλλάξουν βρεφικά και παιδικά είδη (ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, βιβλία, αξεσουάρ, έπιπλα) που δεν είναι χρήσιμα πια. Όλα αυτά που είναι κρίμα να μένουν στο πατάρι ή στην αποθήκη, γι αυτό φέρτε τα μαζί σας στη Μικρόπολις για να τα χαρίσετε και να τα ανταλλάξετε στη γειτονιά της Στοργής.

Για 3η συνεχή χρονιά η “πόλη θαύμα” εκπαιδεύει τους πολίτες του αύριο σε περιβαλλοντικά, κοινωνικά, πολιτιστικά και επιστημονικά θέματα, προάγοντας οικουμενικές αρχές και αξίες, μέσα από συναρπαστικές δράσεις και ευρηματικά προγράμματα. Ένα ειδικά διαμορφωμένο πρότυπο διαδραστικό πάρκο παιδείας και πολιτισμού, συνολικής έκτασης 22.000 τ.μ., όπου τα παιδιά ηλικίας 2 έως 13 ετών μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι, δημιουργείται 20 με 23 Σεπτέμβρη στην «Τεχνόπολις».

Με την ενεργή συμμετοχή περισσότερων από 40 καταξιωμένων φορέων
Το υψηλής ποιότητας πρόγραμμα της 3ης Μικρόπολις περιλαμβάνει καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις, ψυχαγωγικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και ευρηματικά διαδραστικά εργαστήρια, με θέματα εμπνευσμένα από το περιβάλλον, τις επιστήμες, την αλληλεγγύη, την υγεία, την ευεξία, την παιδεία και τον πολιτισμό, που φέρουν την υπογραφή: 

του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, της WWF Ελλάς, της ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, της ACTIONAID Ελλάς, της UNICEF, των Παιδικών Χωριών S.OS., των Γιατρών του Κόσμου, των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, του Δικτύου Μεσόγειος SOS, της Monachus – Monachus (MοM), της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, της ΕΔΡΑ - (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων), του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου “Μαζί για την Εφηβική Υγεία”, της Μ.Κ.Ο. ΓΟ.ΝΙΣ, του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ, του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», του επιστημονικού δικτύου «Δια-Της-Τροφής», της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης, του Μουσείου Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας, του Μουσείου Πειραμάτων, του Θεάτρου «Ελεύθερη Έκφραση», της ομάδας Science & Art – (ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΞ), του Ευτύχη Μπλέτσα (πρότυπο μάθημα διατροφής «Μουσικομαγειρέματα»), της Lets Go Green, του Allou! Fun Park, της Fantasia Party, της Plasteliniland, του εργαστηρίου κούκλας «Μαιρηβή», της μαθητικής ορχήστρας του Εθνικού Ωδείου Πειραιά “Παιδικά βιολιά και Σια”, του Κέντρου Μελέτης Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών κ.α. Με ελεύθερη είσοδο για σχολεία & ΑμΕΑ και 60 % μειωμένο εισιτήριο για πολύτεκνους & άνεργους
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ως κοινωνικά υπεύθυνη διοργάνωση η Μικρόπολις παρέχει δωρεάν είσοδο σε όλα τα σχολεία και τα ΑμΕΑ, ενώ μέρος των εσόδων από τα εισιτήρια θα διατεθεί και πάλι για την ενίσχυση του έργου ενός αναγνωρισμένου κοινωνικού φορέα. Η φετινή διοργάνωση υποστηρίζει τα Παιδικά Χωριά S.O.S. Επιπλέον, ειδικά φέτος προβλέπεται μειωμένο εισιτήριο κατά 60% (2 € το άτομο, αντί για 5€) όχι μόνο για τους πολύτεκνους, αλλά και για τους άνεργους.

Η Μικρόπολις 2012 στηρίζει τα ιδεώδη της συνεργασίας και της ομαδικότητας
Συνεπής στη διάδοση οικουμενικών αξιών, η 3η Μικρόπολις υποστηρίζει τα ιδεώδη της συνεργασίας και της ομαδικότητας. Το 2012 έχει ανακηρυχθεί από τον Ο.Η.Ε. ως Διεθνές Έτος Συνεργατισμού, γι’ αυτό ως βασικό θέμα της φετινής διοργάνωσης επιλέχθηκε το διάσημο σύνθημα του κλασσικού Γάλλου συγγραφέα Αλέξανδρου Δουμά: «Όλοι για έναν και ένας για όλους». Γιατί στη Μικρόπολις εκπαιδεύοντας τους πολίτες του αύριο χτίζουμε όλοι μαζί έναν καλύτερο κόσμο.


Τοποθεσία: «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, (Πειραιώς 100, Γκάζι). Υποδομές χώρου φιλικές προς ΑμΕΑ. Πρόσβαση με Αττικό Μετρό: Γραμμή 3 – Στάση Κεραμεικός. Είσοδος – έξοδος: από οδό Περσεφόνης.

Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας:
• Πέμπτη 20 & Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, 09.00 – 14.00: Μόνο προγραμματισμένες επισκέψεις Δημοτικών Σχολείων απ’ όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής.
• Σαββατοκύριακο 22 & 23 Σεπτεμβρίου, 10.00 – 20.00: Παιδιά και συνοδοί, προγραμματισμένες επισκέψεις Φορέων για το Παιδί.

Εισιτήρια – Προπώληση:
• Δωρεάν είσοδος: Δημοτικά Σχολεία και ΑμΕΑ
• Γενική είσοδος: 5 € το άτομο (και για παιδιά από 2 ετών και πάνω)
• Πολύτεκνοι και άνεργοι: 2 € το άτομο (με την προσκόμιση σχετικής κάρτας)
• Προπώληση: www.viva.gr  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v