Εβδομάδα βιώσιμης μετακίνησης: Το κέντρο… άνευ Ι.Χ.

Το πρόγραμμα της Εβδομάδας βιώσιμης μετακίνησης παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων. Από την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, το κέντρο θα σφύζει από εκδηλώσεις για τους πεζούς, το ποδήλατο και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ το Σάββατο η Πανεπιστημίου κλείνει για τα αυτοκίνητα.
Εβδομάδα βιώσιμης μετακίνησης: Το κέντρο… άνευ Ι.Χ.
Το κέντρο της Αθήνας αλλάζει πρόσωπο αυτή την εβδομάδα, δίνοντας προτεραιότητα στους πεζούς, τα ποδήλατα και τις μαζικές μετακινήσεις, και αφήνοντας για λίγο –κάτι είναι κι αυτό- στην άκρη το αυτοκίνητο.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ζήσε την Αθήνα χωρίς Αυτοκίνητο», ο δήμος Αθηναίων ετοιμάζει δημόσιες συζητήσεις, ενημερώσεις, πάρτι και συνεργασίες με εμπορικά καταστήματα, που θα κορυφωθούν με το κλείσιμο της οδού Πανεπιστημίου για τα Ι.Χ.

Πιο συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, ανακοίνωσε το πλήρες πρόγραμμα της Εβδομάδας Βιώσιμης Μετακίνησης, που θα διαρκέσει από την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου ως το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου:

*Δευτέρα 17/9: Η ημέρα είναι αφιερωμένη στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και περιλαμβάνει διαβούλευση και παρουσίαση του Money Back στο αμφιθέατρο του 9.84 (στις 11.00).
*Τρίτη 18/9: Η ημέρα είναι αφιερωμένη στους πεζούς, και εκτός από την σχετική διαβούλευση (11.00), έχουν προγραμματιστεί δράσεις του συλλόγου ΠΕΖΗ στην πλατεία Συντάγματος (18.00-20.00).
*Τετάρτη 19/9: Η ημέρα είναι αφιερωμένη στο ποδήλατο και οι εκδηλώσεις περιλαμβάνει πρωινή διαβούλευση (11.00) και ενημέρωση του κοινού από ποδηλάτες (12.00-16.00) στην πλατεία Συντάγματος.
*Πέμπτη 20/9: Ημέρα αφιερωμένη στις Μεταφορές και τη λειτουργία της πόλης, κατά την οποία θα υπάρξει διαβούλευση σχετικά με μεταφορείς, διανομείς και ταξί στο αμφιθέατρο του 9.84 (11.00).
*Παρασκευή 21/9: Η ημέρα είναι αφιερωμένη σε πρωτοβουλίες και συνεργασίες του δήμου για την οδική ασφάλεια και την οικολογική οδήγηση. Εκτός από την διαβούλευση, στις 11.00 θα παρουσιαστουν τα προγράμματα Ecomobility, Προσέχω και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου.
*Σάββατο 22/9: Ημέρα κορύφωσης των εκδηλώσεων, κατά την οποία έχουν προγραμματιστεί τα εξής:
-Καλλιτεχνικά events στην Ομόνοια και τα Προπύλαια με μουσικά συγκροτήματα
-Προβολή έργου «Be the change»
-Συμμετοχή σχολείων και ΜΚΟ
-Εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα για παιδιά
-Μουσικοκινητικά παιχνίδια
-Παρουσίαση πρωτοβουλιών και συνεργασιών του Δήμου
-Skateboard show
-Παρουσίαση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης χωρίς αυτοκίνητο
-Πάρτι στην πλατεία Ομόνοιας στις 19.00

Την ίδια ημέρα, η οδός Πανεπιστημίου θα παραμείνει κλειστή για τα αυτοκίνητα, αλλά θα είναι ανοιχτή σε πεζούς και ποδηλάτες, για να μετατραπεί σε βασικό άξονα των εκδηλώσεων και του μεγάλου αστικού πάρτι. Επιπλέον, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, τα καταστήματα του κέντρου θα έχουν ειδικές προσφορές και δώρα για τους καταναλωτές, ενώ υπάρχει πρόταση να παραμείνουν ανοιχτά ως τις 19.00 το απόγευμα του Σαββάτου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v