Τέλος η αστυνομική φύλαξη για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ παίρνει πίσω τους Αστυνομικούς που έχουν διατεθεί για την προστασία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, μετά το περιστατικό με τους «ελέγχους» σε πάγκους μικροπωλητών στη Ραφήνα την προηγούμενη Παρασκευή.
Τέλος η αστυνομική φύλαξη για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής
«Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας παύει επίσης η διάθεση των Αστυνομικών, που έχουν διατεθεί για την προστασία των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ύστερα από την εξαγγελία του κόμματος ότι θα συνεχιστούν οι βίαιες ενέργειες και η αντιποίηση Αρχής». Με αυτή την ανακοίνωση το υπουργείο Προσταστίας του Πολίτη «απαντά» στις βίαιες ενέργειες μελών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι πραγματοποιώντας «ελέγχους» σε πανηγύρι στη Ραφήνα, διέλυσαν πάγκους μικροπωλητών.

Το περιστατικό έγινε έξω από τον Ιερό Ναό της Παναγίας Παντοβασίλισσας στην Ραφήνα, με βουλευτή της Χρυσής Αυγής να δηλώνει χαρακτηριστικά μπροστά στην κάμερα: "Ήρθαμε να τιμήσουμε την γιορτή της Παναγίας. Παράλληλα είδαμε ότι υπήρχαν εδώ πολλοί λαθρομετανάστες χωρίς χαρτιά. Εμείς αυτό το καταγγείλαμε στην αστυνομία και σαν Χρυσή Αυγή κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε".

Δείτε το βίντεο της επίθεσης:



Στην ανακοίνωση του Αρχηγείου της Αστυνομίας τονίζεται, επίσης, ότι «η απόφαση αποσκοπεί στο να αποφεύγεται, η άνευ υπαιτιότητας των παρισταμένων αστυνομικών, συγκάλυψη ποινικών αδικημάτων και η σύγκρουση καθηκόντων, ανάμεσα στα καθήκοντα προστασίας που τους έχουν ανατεθεί και στην υποχρέωσή τους για καταδίωξη και σύλληψη των παρανομούντων. Της απόφασης εξαιρούνται όσοι αστυνομικοί διατίθενται για τη φρούρηση των κεντρικών Γραφείων της Χρυσής Αυγής και για την προστασία του Γενικού Γραμματέα του κόμματος».

Όσον αφορά στο διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ραφήνας τέθηκε σε διαθεσιμότητα «για λόγους που σχετίζονται με την επιχειρησιακή διαχείριση του συμβάντος», ενώ, όπως προστίθεται στην ανακοίνωση «διεξάγεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το ίδιο ζήτημα».

Σφοδρές αντιδράσεις πάντως προκαλεί η δήλωση της Ένωσης Μικροπωλητών, η οποία εξέφρασε την υποστήριξή της προς τις πρόσφατες ενέργειες της Χρυσής Αυγής στη Ραφήνα και το Μεσολόγγι, παροτρύνοντας, μάλιστα, τα μέλη της παράταξης να «επεκτείνουν τη δράση τους»!

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v