Έρευνα VPRC: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτη η Χρυσή Αυγή

Προβάδισμα δύο ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας και τρίτο κόμμα τη Χρυσή Αυγή εμφανίζει νέα δημοσκόπηση της VPRC, η οποία έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Η Ελλάδα αύριο».
Έρευνα VPRC: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτη η Χρυσή Αυγή
Η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα της ελληνικής κοινωνίας καταγράφονται και στη νέα έρευνα της VPRC, στην οποία πρώτο κόμμα εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με 30%, και ακολουθούν η Νέα Δημοκρατία με 28%, η Χρυσή Αυγή με 12%, το ΠΑΣΟΚ με 7,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%, το ΚΚΕ με 6% και η ΔΗΜΑΡ με 4%.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 76% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση, ενώ μόνο το 10% είναι ικανοποιημένο με τον τρόπο που η συγκυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα της χώρας.

Το 85% δηλώνει ότι σε σχέση με πέρσι έχει χειροτερεύσει η προσωπική οικονομική τους κατάσταση και το 13% ότι έχει παραμείνει στάσιμη. Το 61% πιστεύει ότι τον επόμενο χρόνο η κατάσταση θα χειροτερεύσει και το 14% ότι θα βελτιωθεί. Το 55% των πολιτών είναι υπέρ της σύστασης Εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο και το 25% είναι κατά.
Όπως αναφέρει η ίδια η εταιρεία, η αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής έχει σε πρώτο χρόνο θύματα τα δύο «κεντροαριστερά» κόμματα. Αντίθετα, η αποδοκιμασία της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει ακόμα λάβει "ανοικτές" διαστάσεις. Ωστόσο, η αλλαγή στην πολιτική και κομματική γεωγραφία της "Δεξιάς" παράταξης είναι μεγάλη.

Η πανελλαδική έρευνα διεξήχθη τηλεφωνικά, σε δείγμα 1.000 ατόμων, κατά το διάστημα 4-5 Σεπτεμβρίου 2012. 

Δείτε εδώ τη διαγραμματική παρουσίαση της έρευνας

Δείτε εδώ την ταυτότητα της έρευνας

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v